Ingezonden persbericht


Plasmon kondigt VERITAS NetBackup ondersteuning voor V-Series tapebibliotheken aan

Geavanceerde tapeautomatisering voor VERITAS NetBackup gebruikers

Melbourn, Verenigd Koninkrijk, 28 augustus, 2002 - Plasmon, een vooraanstaande fabrikant van geautomatiseerde bibliotheken voor gegevensopslag, maakt vandaag bekend dat de V-series LTO Tape Libraries en AIT Tape Autoloaders vanaf heden worden ondersteund door VERITAS NetBackup® voor back-up en recovery.

Met de introductie van de V60 biedt Plasmon nu LTO tapebibliotheken met hoge beschikbaarheid in twee formaten. De V60 biedt een native opslagcapaciteit tot 6TB met maximaal vier LTO drives. De V60 kan ook als een V40 met slechts 40 slots worden besteld; de bibliotheek kan desgewenst later tot 60 slots worden uitgebreid indien een grote capaciteit noodzakelijk is. Het model met de grootste capaciteit, de V102, kan worden geconfigureerd met maximaal zes LTO drives en biedt een native opslagcapaciteit van 10,2TB. De V102 is eveneens beschikbaar als een V68 die desgewenst kan worden opgewaardeerd. Beide bibliotheken worden geleverd met een garantieperiode van drie jaar on site.

Plasmon's V-Serie Autoloaders bieden kleinere bedrijven, externe bedrijfslocaties en filiaalkantoren hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid voor back-upoplossingen tegen lage kosten per GB met een gereduceerde back-uptijd. Plasmon AIT Autoloaders zijn ontworpen in een compact formaat voor volume-efficiency. De V15 biedt een maximale opslagcapaciteit van 1,5TB met twee AIT drives en de V30 kan worden geconfigureerd met 4 AIT drives een maximale gegevensopslagcapaciteit van 3TB. Beide autoloaders worden geleverd inclusief Plasmon's driejarige "Express Exchange" garantie.

"Onze LTO en AIT tapeautomatisering vormt een perfecte combinatie met VERITAS NetBackup voor externe bedrijfslocaties en filiaalkantoren tot omgevingen van grote gegevenscentra," aldus Robert Clark, Executive Vice President van Sales and Marketing bij Plasmon USA. "Vanwege Plasmon's participatie in het nieuwe VERITAS Enabled® programma werken we met VERITAS software om de investeringen van onze gemeenschappelijke klanten te beschermen."

Plasmon's tapebibliotheken en autoloaders, die compatibel zijn met VERITAS NetBackup, zijn ontworpen voor gebruik in combinatie met data-intensieve en recovery applicaties in omgevingen waarin 24X7X365 betrouwbaarheid is vereist in een Storage Area Network (SAN) door het gehele bedrijf of een traditionele netwerkomgeving.

Over Plasmon

Plasmon werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige removable oplossingen voor dataopslag. Het bedrijf staat sinds 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: PLM). Wereldwijd beschikt Plasmon over meer dan 500 medewerkers en jaarlijkse verkoopomzetten van meer dan $ 100 miljoen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van Plasmon is gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk), waar het bedrijf 12-inch TrueWORM optische disk producten ontwikkelt en fabriceert en daarnaast gespecialiseerde technologisch advies en ondersteuning biedt aan de productie-industrie voor herschrijfbare CD-R en DVD. Ook worden in het Verenigd Koninkrijk sofware voor opslagmanagement en network attached storage (NAS) producten ontwikkeld. Regionale Europese verkoopkantoren zijn gevestigd in München, Parijs, Milaan en Brussel. Plasmon produceert eveneens optische disk masters in Caen in Noord-Frankrijk.

In Europa kunt u contact opnemen met Plasmon op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. http://www.plasmon.co.uk. E-mail: sales@plasmon.co.uk.

In de Verenigde Staten ontwikkelt en produceert Plasmon in de productiefaciliteit in Colorado Springs optische disk en tape bibliotheken en optische disk drives. Plasmon is de koploper op het gebied van 12-inch TrueWORM optische disk drives en media en levert eveneens een brede reeks opslagoplossingen op basis van MO, CD/DVD en LTO tapeopslag technologieën. Kenmerkende eindgebruikers van de producten van Plasmon zijn onder andere banken, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsdepartementen waarbij de veilige archivering van grote hoeveelheden gegevens de grootste prioriteit heeft. In Noord-Amerika kunt u contact opnemen met Plasmon op: 400 Inverness Drive So, Englewood, Colorado; tel: 800.451.6845 of 303.925.1855. http://www.plasmon.com e-mail: sales@plasmon.com.

Plasmon persinformatie:
Lilian van Tongerlo Sally Fisher (Marketing Manager EMEA) Mills Hughes & Partners Plasmon Data Limited Tel: +31 (0)40-2110110 Tel: +44 (0) 1763 262963 E-mail: lilian@mills-advertising.com E-mail:sfisher@plasmon.co.uk