Gemeente Breda

28-09-2002

Breda stopt ruim e 200.000 in betere toegankelijkheid gebouwen

Negen openbare gebouwen in Breda krijgen samen bijna 100.000 euro te besteden waarmee ze hun accommodatie beter toegankelijk kunnen maken voor gehandicapten. Ook is er 100.000 euro voor het treffen van brandpreventieve maatregelen en functionele aanpassingen in elf accommodaties. Burgemeester en wethouders hebben het bestedingsplan vastgesteld.

Het geld voor de accommodaties krijgt verschillende bestemmingen. Zo zijn binnenkort verscheidene toegangsdeuren elektrisch te openen en te sluiten (bij onder meer Poelewei, De Vlieren en de bibliotheek in Bavel), start de bouw van invalidentoiletten of worden ze verbeterd (Gemeenschapshuizen Doornbos en Belcrum, De Koe, tennisvereniging Prinsenbeek en de speeltuin aan de Ploegstraat). En bij gemeenschapshuis Vianden krijgt de entree aanpassingen. Ook worden in diverse accommodaties verschillende brandpreventieve maatregelen getroffen (De Koe, Vianden, meerdere gymzalen).

Sinds 1990 zijn er gelden beschikbaar voor het beter bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar maken van gemeentelijke gebouwen met een publieksfunctie en gebouwen van door de gemeente gesubsidieerde instellingen met een publieksfunctie. Daarnaast komen accommodaties met een openbare en/of publieksfunctie in aanmerking die niet in deze categorieën vallen. Zij kunnen in aanmerking voor een subsidie komen. Alle betrokkenen zijn inmiddels door de gemeente geïnformeerd.

Breda, 28 augustus 2002