Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-08-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.00 u) Woensdag, 28 augustus 2002

District Heerlen

Heerlen; greep in kassa
Getuigen betrapten afgelopen dinsdagmiddag in een winkel in het Corio-winkelcentrum in Heerlen twee vrouwen/meisjes die een greep in de kassa deden en er vervolgens met het aldus gestolen geld vandoor gingen. Een kon worden aangehouden en de ander wist te ontkomen. Deze aangehouden verdachte, een 13-jarig meisje uit Duitsland werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Die heeft de politie overgebracht naar het politiebureau. Niet uitgesloten is dat de verdachte een valse naam / identiteit heeft opgegeven. De politie stelt een nader / verder onderzoek in.

Hoensbroek; molotovcoctail
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 18.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan Kardinaal de Jongstraat in Hoensbroek. Bleek dat er geen brand was maar dat, vermoedelijk met een molotovcoctail was getracht de ijzeren kast / ombouw van het aldaar gelegen gasverdeelstation in brand te steken. Dat was niet gelukt, de molotovcoctail is niet op de ijzeren kast in brand geraakt. De politie die vermoedens kreeg omtrent de identiteit van de brandstichter heeft thuis in zijn woning in Hoensbroek een 16-jarige jongen op verdenking van de poging brandstichting aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek/Brunssum; ingebroken
Afgelopen dinsdag is ingebroken in een woning aan de Pannenberg in Hoensbroek. Inbrekers zijn door vervieling van een ruit de woning binnengedrongen en hebben deze doorzocht. Gestolen werden onder meer een tv-toestel en een telefoontoestel (wordt verder nog nader bekeken wat er allemaal precies is gestolen).
Bij een inbraak in een school aan de Prins Hendriklaan in Brunssum hebben inbrekers, eveneens door vernieling van een ruit, een monitor/beeldscherm gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.