Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 27-08-2002 Persbericht district Land van Cuijk

AUTODIEF AANGEHOUDEN

Op de Jan Petersstraat in Boxmeer heeft de politie maandagavond een 21-jarige man uit Venray aangehouden. Hij werd verdacht van diefstal van een personenauto. De eigenaar van het voertuig, een 38-jarige inwoner van Sambeek, parkeerde zijn auto even tevoren aan het Burgemeester Hengstplein in Boxmeer om een brief te posten. Op het moment dat hij de brief in de brievenbus deed hoorde de Sambeeker een portier dichtslaan en zag hij een onbe-kende naar later bleek de man uit Venray de auto starten. De onbekende reed vervolgens weg en de autoeigenaar probeerde de man via de passagiersstoel te laten stoppen. Na een ritje over een grasveld ter plaatse, sprong de dief de auto uit en rende weg. Op de Jan Peters-straat kon de man uit Sambeek met behulp van twee buurtbewoners, de man aanhouden en overgeven aan de politie. De auto liep een lekke band op, vermoedelijk door de botsing tegen de stoeprand bij het grasveld. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

ONDER INVLOED

Vanmorgen is op de Zanddijk in Escharen een 45-jarige automobilist uit die plaats aange-houden omdat hij onder invloed reed. De man kreeg proces-verbaal, zijn rijbewijs is inge-vorderd.

VERKEERSOVERTREDER AANGEHOUDEN

Op het Korhoenderveld in Cuijk heeft de politie vanmorgen een 37-jarige automobilist uit Cuijk aangehouden. De man droeg geen gordel, had geen rijbewijs en reed te hard. Toen agenten de man te kennen gaven dat hij moest stoppen, ging hij er in eerste instantie van-door. Op het Korhoenderveld verliet hij de auto en nam de kuierlatten. Agenten konden hem even later aanhouden.