Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-08-2002
1e persbericht van woensdag 28 augustus 2002

Politiebureau

Eindhoven: Verdachte verduistering aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is op dinsdagmiddag rond 15.00 uur op de Vrijstraat een 23-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De vrouw wordt verdacht van verduistering van geld in dienstbetrekking uit een bedrijf te Eindhoven. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Dinsdagavond om 23.00 uur is op de Verdistraat een 41-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Hij had daar in een woning een 14-jarige jongen en een 17-jarige meisje geslagen. De 41-jarige bewoonster sprak de man daarop aan. Hij nam dat niet en duwde daarop de 41-jarige vrouw met kracht tegen een muur. De vrouw liep daarbij een hoofdwond op. Zij is voor behandeling daarvan overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor onder-zoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Bromfietscontrole
Dinsdagavond is op de Deltaweg en Overloop een bromfietscontrole gehouden. 12 brom-fietsers kregen een proces-verbaal voor: 8x geen helm en 4x niet de rijbaan gebruiken.

Valkenswaard: Hennepkwekerij aangetroffen
Dinsdagmorgen rond 11.00 uur is door de politie in een schuur van een woning op de Boomvalk een hennepkwekerij aangetroffen. De 234 hennepplanten en de daarbij behorende apparatuur zijn inbeslaggenomen en afgevoerd. In de woning van verdachte is een pistool met munitie aangetroffen. Het pistool en de munitie is inbeslaggenomen en veiliggesteld. De 50-jarige bewoner is aangehouden en voor onder-zoek ingesloten in het politiebureau.

Geldrop: Verkeerscontrole
Dinsdagmiddag is op de Nuenenseweg en de Spoelstraat een verkeerscontrole gehouden. 2 automobilisten en 3 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor te snel rijden. 3 brom-fietsers kregen een bekeuring voor: 1x geen gele platen, 1x rijden zonder certificaat en
1x geen helm.


Geldrop: Jeugdige verdachte aangehouden
Dinsdagavond rond 21.00 uur is op de Heuvel een 16-jarige jongen uit Geldrop aangehouden. Een getuige zag dat de jongen een pistool bij zich had. De gewaarschuwde politie trof een airsoftpistool (balletjespistool) bij de jongen aan. Het pistool is inbeslaggeno-men en veilig gesteld. De jongen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bladel: Alcohol
Woensdagmorgen rond 3.10 uur is op de Helmkruid een 54-jarige automobilist uit Bladel aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 2,40 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 14 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Diefstal auto
Tussen dinsdagmiddag 17.30 en woensdagmorgen 6.30 uur is vanaf de Maassingel een blauwe personenauto, Ford Escord, kenteken HG-ZG-55 gestolen.

Mierlo: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Industrieweg. Een ruit van de toegangs-deur is vernield. Uit het pand zijn meerdere slijpmachines en ruim 300 euros gestolen.