Korps: Friesland, plaats: Fryslân 28-08-2002
Politieberichten van 28/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: contactadvertenties
De afgelopen maanden worden door een inwoonster van de provincie Fryslân regelmatig contactadvertenties geplaatst in de regionale dagbladen. Zij zoekt daarin kennismaking met mannen vanaf ongeveer 60 jaar oud. Wanneer op de advertentie wordt gereageerd, volgen meestal één of meerdere visites om het vertrouwen van de man te winnen. Wanneer dit is gelukt, vraagt de vrouw of het misschien leuk is om samen een vliegreis of een cruise te maken. De man moet dan wel eerst even de volledige reissom aan de vrouw betalen c.q. overmaken. Als dit is gebeurd, laat de vrouw niets meer van zich horen. De reis gaat niet door en de man kan naar zijn centen fluiten. De politie Fryslân waarschuwt de lezers voor dergelijke advertenties en adviseert geen geld aan de vrouw te geven. De politie is bezig met een onderzoek naar de praktijken van deze vrouw. Mochten er in Fryslân ook mannen zijn, die op deze manier door de vrouw zijn gedupeerd (opgelicht), dan kunnen zij contact opnemen met het crimeteam van de politie in Leeuwarden, telefoon: 0900 8844.

Franeker: ontsnapte patiënt terecht
De ontsnapte patiënt uit het psychiatrisch ziekenhuis Groot Lankum is weer terecht. De man werd in verwarde toestand aangetroffen in Wieringerwerf. Hij is naar het ziekenhuis teruggebracht. Zie ook de politieberichten van 27/8 (13.00 uur) t/m 28/8 (07.00 uur)

Driesum: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 08.30 uur reed een 23-jarige inwoonster van Dokkum met haar auto over de Trekweg in de richting Kollum. Zij zag te laat dat een voor haar rijdende auto, bestuurd door een 33-jarige inwoonster van Wouterswoude, afremde. De inwoonster van Dokkum reed tegen de achterzijde van de afremmende wagen. De inwoonster van Wouterswoude raakte lichtgewond en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Leeuwarden: snelheid
Woensdag omstreeks 11.00 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder reed met een snelheid van 157 kilometer per uur, terwijl 100 was toegestaan. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Burgum, kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272