Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-08-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.30 uur) Woensdag, 28 augustus 2002

Geleen: gewonde bij aanrijding

Een 36-jarige motorrijder uit Sittard is dinsdagmiddag licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Urmonderbaan in Geleen ter hoogte van de Burgemeester Lemmensstraat. De motorrijder werd van achteren door een bestelbus aangereden waardoor hij naar voren schoot en op een andere auto botste. De motorrijder werd nadat hij tegen de politie een verklaring had afgelegd met lichte verwondingen naar het Maaslandziekenhuis in Sittard gebracht. De brandweer heeft vervolgens het wegdek schoon gespoten, omdat dit was vervuild met olie. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt.

Spaubeek: brand in woning
Bij een woning aan de Jos Klijnenlaan in Geleen is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Hierbij raakte niemand gewond. Een passerende buurvrouw zag rook uit de woning komen en rook een brandlucht. Ze belde aan waardoor de bewoonster en haar kind wakker werden en op tijd het huis konden verlaten. De moeder en de baby waren in slaap gevallen terwijl er een pan op het vuur stond. De schade aan de woning is beperkt gebleven tot rook en stank.

Geleen: snelheidscontrole
De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een snelheidcontrole op de Rijksweg Noord in Geleen een 24-jarige motorrijder uit Sittard betrapt die 124 kilometer per uur reed waar maar 50 kilometer is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man werd een proces-verbaal opgemaakt. In totaal werden 500 voertuigen gecontroleerd en kregen 40 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden.
Bij een snelheidscontrole op de Oranjelaan eveneens in Geleen werd een snelheidsduivel in de kraag gegrepen die 77 kilometer per uur reed maar waar 50 kilometer is toegestaan. In totaal werden 1016 voertuigen gecontroleerd en werden 22 bestuurders op de bon geslingerd.

Geleen, onder invloed achter het stuur:
De politie heeft dinsdagavond 27 augustus 2002 tegen een 42 jarige inwoonster van Geleen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed, terwijl tevens haar de bevoegdheid om een motorrijtuig te mogen besturen ontzegd was.
Een politiepatrouille viel kort voor middernacht op de Valderenstraat te Geleen het rijgedrag van een automobiliste op. Bij een daarop volgende controle bleek dat de bestuurster naar het gebruik van alcohol rook, welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door de uitslag van een alcoholblaastest. De bestuurster werd door de politie meegenomen naar het politiebureau waar zij haar medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse gaf een alcoholpromillage aan van 1.0 promille. De bestuurster had geheel geen motorrijtuig mogen besturen omdat deze bevoegdheid haar is ontzegd bij een rechtelijke uitspraak. Tegen de inwoonster van Geleen werd een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Elsloo, man gewond bij steekpartij:
Op de Meerdel te Elsloo heeft dinsdag 27 augustus 2002 een steekpartij plaatsgevonden waarbij een 26 jarige inwoner van Elsloo gewond is geraakt. De verdachte heeft zich kort daarna bij de politie gemeld. Vermoedelijk naar aanleiding van een verstoorde relatie tussen een man en een vrouw vond dinsdag 18.30 uur een ruzie tussen twee mannen plaats voor een woning aan de Meerdel te Elsloo. De ruzie mondde uit in een steekpartij waarbij het 26 jarige slachtoffer meerdere malen met een mes werd gestoken. Het slachtoffer verloor daarbij veel bloed. Na het verlenen van eerste hulp door personeel van een ambulance werd het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd waar een operatie, het slachtoffer was onder andere geraakt aan een long, noodzakelijk bleek.

De verdachte, een 34 jarige inwoner van Sittard, nam na de steekpartij de benen en reed weg in een personenauto. Kort na de steekpartij meldde hij zich aan het politiebureau waar hij werd aangehouden en ingesloten werd voor verder onderzoek. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en zal aanstaande vrijdag worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.