Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 28-08-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 16.30 uur; (J.C.)

Vandaag controleerde het verkeershandhavingsteam de schoolgaande jeugd in de omgeving van de middelbare scholen in Landgraaf. Met name werd gelet op het dragen van de helm en de snelheid. De vooraankondiging in de kranten had zijn werk gedaan, want er werd één jongeman betrapt zonder helm. Enkele jongeren vertelden dat zij vandaag maar niet met hun brommer of scooter naar school waren gereden, omdat zij in krant hadden gelezen dat de politie vandaag in de buurt van de scholen gingen controleren. Zij moeten wel rekening houden dat ook onaangekondigde controles zullen plaats vinden. Wel werden twee bromfietsen in beslag genomen omdat deze van diefstal afkomstig bleken te zijn. Een Puch bleek op 16 oktober 2000 in Duitsland gestolen te zijn. Van de andere Puch was het framenummer zodanig bewerkt en verandert dat de herkomst niet meer vast te stellen was.

Op de Hereweg kregen 17 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.
Op de Pasweg liepen 8 bestuurders tegen de lamp omdat zij door rood reden.
De onopvallende motoragent betrapte op de autosnelweg A79 twee bestuurders met grove snelheidsovertredingen. De 39 jarige inwoner van Aken reed met zijn Mercedes 190 km/uur richting Maastricht en spande daarmee de kroon. Beide bestuurders konden hun rijbewijs inleveren en mochten met een boete op zak verder rijden.
De radarautos, die vandaag opgesteld stonden aan de Europaweg, de Dr. Calsstraat, de Reeweg in Landgraaf en aan de Trichterstraat in Groot Haasdal, Bekerbaan in Schimmert en de Diepestraat in Nuth registeerden in totaal 320 snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid op deze 50 km wegen was 75 km/uur.