Nieuwsbericht

woensdag 28 augustus 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Controle verkeersgedrag
Bergen, dinsdag 27 augustus 2002.
Dinsdagmiddag werd op de Landweg een verkeerscontrole gehouden. Deze controle was vooral gericht op snelheidsovertreding. Zeven bestuurders werden bekeurd voor deze overtreding. De snelste reed 82 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij geen autogordel droeg.

Snelheidscontroles
Heerhugowaard, 28 augustus 2002.
Dinsdagmiddag werden op de W.M. Dudokweg en de Vondellaan snelheidscontroles gehouden. Op de W. M. Dudokweg werden de volgende resultaten gemeten.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 161
Aantal overtredingen: 34
Hoogst gemeten snelheid: 127 km/u.
Al deze overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Op de Vondellaan werd een snelheidscontrole gehouden waarbij gebruik gemaakt werd van een zogenaamde "Laserpatrol". Tijdens deze controle werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 7
Hoogst gemeten snelheid: onbekend
Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.

Bromfietsster breek schouderblad
Alkmaar, dinsdag 27 augustus 2002.
Dinsdagmiddag omstreeks 15.40 uur vond een aanrijding plaats op de Kennemerstraatweg tussen een vrachtauto en een bromfietser. De bestuurder van de vrachtauto, een 55-jarige man uit Alkmaar, reed over de middelste rijstrook van de rijbaan van de Kennemerstraatweg. Naaste hem reed de bromfietsster, een 37-jarige vrouw uit Alkmaar. Bij het verwisselen van rijstrook merkte de vrachtwagenchauffeur de bromfietsster niet op waardoor een aanrijding tussen beide voertuigen ontstond. Hierbij kwam de vrouw ten val en brak zij een schouderblad. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Controle verkeersgedrag.
Alkmaar, dinsdag 27 augustus 2002.
Dinsdagmiddag heeft stagegroep van politiemensen in opleiding een verkeerscontrole gehouden op de Willem de Zwijgerlaan. Tijdens deze controle werden 18 bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Drie bestuurders reden te snel en werden daarvoor bekeurd.

Dronken autobestuurder aangehouden
Heerhugowaard, dinsdag 27 augustus 2002.
Dinsdagavond werd een 58-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard aangehouden op de Oosttangent. Surveillerende agenten zagen de auto waarin de man reed verse schade had van een aanrijding. Om die reden werd de bestuurder staande gehouden. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 1230 ug/l. Dat is ruim 5,5 maal de toegestane waarde van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Er wordt door de verkeerspolitie een onderzoek ingesteld naar een mogelijke aanrijding waarbij de aangehouden Heerhugowaarder mogelijk betrokken is geweest.

Hennepkwekerij opgedoekt
Heerhugowaard, woensdag 28 augustus 2002.
Op woensdagmiddag heeft de politie een inval gedaan in drie loodsen aan de Marconistraat in Heerhugowaard. In twee van deze loodsen waren hennepkwekerijen gevestigd, terwijl de derde hal op het punt stond om in gebruik genomen te worden als kwekerij. De loodsen stonden naast elkaar. In totaal zijn er bijna 9400 hennepplanten aangetroffen, evenals 126 lampen, 12 ventilatoren en 7 filters. De politie heeft niemand in de loodsen aangetroffen.

Veroorzaker ongeval onder invloed van alcohol
Zuidschermer, woensdag 28 augustus 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag vond een eenzijdig ongeval plaats op de Zuiddijk. De bestuurder van een personenauto, een 31-jarige Alkmaarder, reed over de Zuiddijk. Tussen de Westdijk en de Provincialeweg, in een bocht, verloor hij de macht over het stuur. De auto raakte hierdoor van de weg, sloeg over de kop en belandde in een naast de weg gelegen sloot. De bestuurder werd ter plaatse door personeel van de ambulance onderzocht. Hij kwam met de schrik vrij. Wel bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 535 ug/l. Dat is nagenoeg 2,5 de toegestane waarde van 220 ug/l. De auto raakte door de aanrijding zwaar beschadigd.

Veel goederen gestolen uit woning
Stompetoren, woensdag 28 augustus 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Morgen. Men kwam in het huis door het vernielen van een kozijn (gaatje boren) waarna een schuifpui kon worden geopend. Vanuit de woning werd een grote hoeveelheid goederen weggenomen waaronder een computer met monitor, een dvd-speler, een video- en fotocamera en randapparatuur voor de computer. De hoogte van de waarde van de weggenomen goederen is niet bekend.

Verkeerscontrole
Alkmaar, woensdag 28 augustus 2002.
Op woensdagmorgen tussen 10.30 en 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Helderweg. Tijdens deze controle werden 28 bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogste snelheid bedroeg 82 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Veertien bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen.

Controle vreemdelingendienst
Akersloot, woensdag 28 augustus 2002.
Woensdag heeft de vreemdelingendienst van de politie een bedrijf aan de Molenlei in Akersloot gecontroleerd. Vier personeelsleden bleken illegaal aan het werk te zijn. Twee mannen verbleven illegaal in Nederland en twee mannen waren asielzoekers zonder tewerkstellingsvergunning. De mannen zijn aangehouden en in bewaring gesteld.

NOORDKOP

Fiets met hulpmotor gestolen
Den Helder, dinsdag 27 augustus 2002.
Op dinsdagmiddag is er tussen 13.30 uur en 14.45 uur een fiets met hulpmotor, een zogenaamde Sparta-met, gestolen vanaf de Beatrixstraat in Den Helder. Het voertuig was afgesloten met een verstevigd beugelslot. Het betreft een zilvergrijze Sparta Finesse met het kenteken TQB-053. De fiets heeft een waarde van ongeveer 1700 euro.

Motorrijder gewond
Den Helder, dinsdag 27 augustus 2002.
Dinsdagavond is een 55-jarige motorrijder uit Den Helder gewond geraakt tijdens een inhaalmanoeuvre aan de Binnenhaven in Den Helder. De motorrijder wilde een auto inhalen, maar kwam om onbekende redenen niet meer tijdig op de rechterweghelft terecht. Tijdens het inhalen ging de man onderuit en gleed tegen twee tegemoetkomende auto's aan. De man is per ambulance naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder vervoerd. Hij heeft waarschijnlijk een geperforeerde long aan het ongeluk overgehouden.

Snelheidscontrole
Waarland, dinsdag 27 augustus 2002.
Dinsdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden langs de Speketersweg in Waarland. Er zijn 86 voertuigen gecontroleerd waarvan er geen enkele te hard reed.
Winkel, dinsdag 27 augustus 2002.
Dinsdagavond is er een snelheidscontrole geweest van 21.00 uur tot 21.30 uur langs de Hartweg in Winkel. In die periode is er één bestuurder bekeurd die 96 kilometer per uur reed.

Verkeerscontroles
Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 27 augustus 2002. Dinsdagavond is er van 18.30 uur tot 20.30 uur een verkeerscontrole geweest langs de Westerduinweg in Sint Maartensvlotbrug. In die periode zijn er vijf bekeuringen uitgeschreven wegens het niet-dragen van de autogordel, vijftien bekeuringen wegens te hard rijden en één bekeuring wegens het mobiel bellen tijdens het autorijden. Middenmeer, dinsdag 27 augustus 2002.
Dinsdagmiddag/avond is er van 16.30 uur tot 18.30 uur en van 19.45 uur tot 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Alkmaarseweg in Middenmeer. In die periode zijn de volgende overtredingen geconstateerd: één bekeuring wegens motorrijden zonder helm, één wegens het rijden zonder gordel en elf snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was 123 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur het maximum is.

Verdachten opgepakt
Den Helder, woensdag 28 augustus 2002.
Woensdagochtend omstreeks 2.00 uur heeft de politie vier mannen aangehouden die verdacht worden van het aanbrengen van schade aan verschillende auto's in Den Helder. De mannen zijn tussen de 18 en 24 jaar oud en komen uit Gorredijk, Den Haag, Westerhaar en Leeuwarden. De mannen worden verdacht van het vernielen cq verbuigen van veertien autospiegels in de omgeving van de Brakkeveldweg in Den Helder.

Auto gestolen
Den Helder, woensdag 28 augustus 2002.
Tussen dinsdagavond en woensdagochtend is er een auto gestolen vanaf het Kortevliet in Den Helder. Het betreft een zwarte Opel Kadett met een rode balk in de bumper en gele ruitenwissers. Het kenteken van de auto is YT-94-JF.

Bromfietser gewond
Den Helder, woensdag 28 augustus 2002.
Woensdagochtend omstreeks 9.50 uur is een bromfietser gewond geraakt na een botsing met een auto. De bromfietser, een 16-jarige inwoner van Den Helder, reed met zijn brommer op het fietspad dat evenwijdig loopt aan de Langevliet in Den Helder. Bij de kruising met de Middenvliet stak een 24-jarige automobilist uit Den Helder het fietspad over, terwijl de bromfietser voorrang had. De bromfietser botste tegen de auto aan en heeft pijn in de rechterschouder aan het ongeluk overgehouden.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Berkhout, dinsdag 27 augustus 2002.
Op dinsdagmiddag is er van 13.00 uur tot 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Bobeldijk in Berkhout. In deze periode zijn 45 auto's gecontroleerd waarvan er vier te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 75 kilometer per uur.

Bromfietscontrole
Wervershoof, dinsdag 27 augustus 2002.
Dinsdagmiddag is er een bromfietscontrole geweest aan de Vok Koomenweg in Wervershoof. Er zijn twee bromfietsers bekeurd wegens een te groot vermogen.

Inbraak in caravan
Berkhout, dinsdag 27 augustus 2002.
Dinsdag is er ingebroken tussen 7.00 uur en 17.00 uur in een caravan op een camping aan de Venneweg in Berkhout. De inbrekers hebben een raam van de caravan geforceerd om binnen te kunnen komen. De eigenaar mist 3200 euro, een DVD-speler, twintig DVD-discs, een spelcomputer en een computerspel.

Inbraak in school
Hoorn, woensdag 28 augustus 2002.
Woensdagochtend is er omstreeks 2.30 uur ingebroken in een school aan de Maelsonstraat in Hoorn. De onbekenden zijn binnengekomen door een deur open te breken. Er werden drie computers en een scherm vermist, maar na een zoekactie werden deze goederen teruggevonden in naburige bosjes.

Auto gestolen
Hoorn, maandag 26 augustus 2002.
Maandag is er tussen 9.00 uur en 15.30 uur een auto gestolen vanaf de Blauwe Berg in Hoorn. Het betreft een donkergrijze Audi 80 met het kenteken ZT-65-PK.