Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 28-08-2002 17.40 uur Berichten van woensdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Voortgetrokken fietser valt
MEPPEL - Een 15 jr. jongen uit Meppel raakte woensdagmorgen licht gewond doordat hij op de Steenwijkerstraatweg in zijn woonplaats kwam te vallen. De jongen liet zich op zijn fiets voorttrekken door een 17 jr. plaatsgenoot op een bromfiets. Plotseling kwam de fietser te vallen. Hij werd voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Spookrijder is rijbewijs kwijt
HOOGEVEEN - De politie in Hoogeveen vorderde woensdagmiddag het rijbewijs in van een 66 jr. automobilist uit die plaats. De man reed vanaf de oprit Hoogeveen-Hollandscheveld de verkeerde rijbaan van de A-37 op in de richting van het Klaverblad. De rit tegen het verkeer in eindigde onder het klaverblad waar de man de auto in de middenberm parkeerde. De gewaarschuwde politie was er inmiddels ook. De man had niet gedronken.

Autoinbraken
RUINERWOLD/KOEKANGE - Op de Koekangerweg in Ruinerwold en De Esdoorn in Koekange zijn in de nacht van dinsdag op woensdag uit twee auto`s een radardetector en een radio gestolen. Bij één auto werd een ruitje vernield. Bij de ander is nog niet duidelijk hoe men binnen is gekomen.

ASSEN - Op een afgesloten terrein bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Assen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag uit vier kampeerauto`s de radio`s gestolen. De auto`s waren niet afgesloten.

Inbraak via openstaande balkondeur
MEPPEL - In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een etagewoning aan de Leonard Springerlaan in Meppel. Men kwam de woning binnen via een balkondeur die i.v.m. de warmte op een kier stond. Uit de woning zijn o.a. een portemonnee, fotocamera en mobiele telefoon gestolen.

Fietsendief aangehouden
EMMEN - In de omgeving van de Looweg in Emmen hield de politie woensdagmiddag een 35 jr. man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het stelen van een fiets uit een schuur aan deze weg. Getuigen hadden de man gezien en konden de politie een goed signalement geven. De gestolen fiets is nog niet boven water. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Manege in brand door spelende kinderen
VRIES - Woensdagmiddag is aan de Noordenveldweg in Vries een manege grotendeels uitgebrand. Hoewel de bijna 150 paarden en pony`s op tijd voor het vuur in veiligheid konden worden gebracht, is één dier toch nog overleden. Waarschijnlijk als gevolg van het gedrang bij het naar buiten drijven. Het dier lag korte tijd later dood in het weiland. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De brand is ontstaan door met vuur spelende kinderen. Hun identiteit is bekend. De brandweer rukte met groot materiaal uit en voorkwam dat het vuur kon overslaan naar een dichtbijstaande woning. Omdat er veel balen hooi en stro in het gebouw lagen, duurt het nablussen waarschijnlijk nog vele uren.