Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 28 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 28/8/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Illegale vreemdeling aangetroffen
WIJK EN AALBURG: Bij een controle van de politie en de arbeidsinspectie op de naleving van de wet Arbeid Vreemdelingen werd op dinsdag 27augustus 02 in de keuken van een restaurant te Wijk en Aalburg een persoon aangetroffen die zich niet kon legitimeren. Het bleek dat de man illegaal in Nederland verbleef. Hij is door de vreemdelingendienst in bewaring gesteld en zal het land worden uitgezet.

Diefstal gereedschap uit bedrijfsauto
VEEN: Een bestelbus, eigendom van een bedrijf uit Ammerzoden, stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Maasdijk te Veen. In de nacht van dinsdag op woensdag werd hiervan een ruit ingeslagen, waarna er 2 boormachines en een decoupeerzaag uit dit voertuig werden weggehaald.

Team Dongen:
Aanrijding met letsel
DONGEN: Op dinsdag 27 augustus 02 vond omstreeks 18.30 uur een aanrijding plaats op de Bolkensteeg tussen een auto en een bromfiets. De automobiliste een 30 jarige vrouw uit Dongen moest stoppen aangezien zij wilde afslaan. De 16 jarige bromfiets-bestuurder uit Dongen kon niet meer tijdig remmen en reed tegen de achterzijde van de auto aan en kwam ten val. De bromfietser werd met zware kneuzingen aan zijn borst, buik en benen ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Team Gilze en Rijen:
Inbraak supermarkt na vernieling van telefoonkast RIJEN: Gisternacht 27 augustus 02 omstreeks 03.30 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Hoofdstraat. Met een ladder klommen de daders op het dak. Na uitneming van een ruit op de eerste

verdieping kon het pand worden binnengeklommen. Omdat al spoedig het alarm in werking trad waren de dader(s) slechts vluchtig in staat de supermarkt doorzoeken. Tot op heden wordt daaruit niets vermist. s Middags ontdekte de politie dat in dezelfde nacht omstreeks 03.00 uur een in buurt staande telefoonkast aan de Tuinstraat was vernield. Door te snijden of slijpen was de gehele bedrading onklaar gemaakt. Ook de telefoonkast op de hoek van de Marijkestraat en de Stationsstraat was op die manier buiten werking gezet. Veel abonnees van Ptt-telecom hadden die dag geen aansluiting op het telefoonnet.

Vermoedelijke hebben de dader(s) de telefoonkasten vernield in de veronderstelling dat zij daarmee het alarmsysteem van de supermart buiten werking stelde. Omdat het uitgraven en vernielen van de kasten even tijd moet hebben gekost is de politie op zoek naar mensen die dat wellicht hebben gezien. Een gehouden buurtonderzoek heeft tot op heden niet het resultaat opgeleverd dat ervan was verwacht.

Zweefvliegtuig in maisveld geland
HULTEN: Op dinsdagavond 27 augustus 02 is een zweefvliegtuig in een maisveld geland nabij de vliegbasis Gilze & Rijen. In het toestel zaten een leerling en zijn instructeur. De leerling had de landingsstrook gemist. Er waren geen gewonden. Er is enkel schade aan het maisveld. Het is nog onbekend wat de toedracht is geweest.

Team loon op Zand
Snelheidscontrole
Op dinsdag 27-08-2002 van 11:30 uur tot 12:15 uur op de Bevrijdingsweg gestaan voor een controle vna de snelheid. In totaal 62 mensen gecontroleerd, waarvan er 3 te hard reden. Hoogste snelheid 65 km-uur.

Op dinsdag 27-08-2002 van 13:30 uur tot 14:30 uur gecontroleerd op de Hoge Steenweg te Loon op Zand. Dit ter hoogte van nummer 30 en van 130. In totaal 52 mensen gecontroleerd waarvan er GEEN te hard reden.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Snelheidscontrole
gehouden in de gemeente Drimmelen van
09.00 tot 17.00 uur

Blockmekerstraat Made van 09.54 tot 10.54 uur
Passanten : 140
Overtredingen : 12
Hoogste snelheid : 73 km per uur
Controle ijd : 1 uur

Spoorstraat Hooge Zwaluwe van 11.10 tot 13.10 uu Passanten : 330
Overtredingen : 27
Hoogste snelheid : 70 km per uur
Controle tijd : 2 uur

Molenstraat Terheijden van 13.27 tot 15,27 uur
Passanten : 340
Overtredingen : 18
Hoogste snelheid : 69 km per uur
Controle tijd : 2 uur

Team Waalwijk:
Diefstal schaap
SPRANG-CAPELLE: Uit een weiland aan de Koesteeg verdween in de afgelopen dagen een schaap uit de wei. Het schaap was voorzien van een oormerk en had een rode streep over de vacht.

Diefstal uit bedrijf
SPRANG-CAPELLE: Uit en bedrijf aan de Nederveenweg werd in de nacht van dinsdag op woensdag 28 augustus 02 ingebroken. Men verschafte zich de toegang door ruiten te vernielen. Uit het bedrijf verdwenen een aantal goederen. Een onderzoek wordt ingesteld.

Team Oosterhout:
Geen bijzonderheden.

Einde berichtgeving.