Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
DNO. 2002/6208
datum
28-08-2002

onderwerp
Rapport Esbjerg.
TRC 2002/7204

bijlagen

Geachte Voorzitter,

Op 26 november 2001 heeft mijn ambtsvoorganger, mevrouw G.H. Faber, u de tekst van de op de conferentie in Esbjerg aangenomen Esbjerg Wadden Sea Declaration toegezonden. Onlangs is de rapportage van de Esbjerg conferentie verschenen. Het rapport heeft als titel: Esbjerg Declaration, Man and Wadden Sea, Ministerial Declaration of the 9th Trilateral Governmental Conference on the Protection of the Wadden Sea.

Naast de ministeriële verklaring bevat het rapport ook het Beleidsevaluatierapport, dat ter voorbereiding van de conferentie was opgesteld. Verder bevat het een lijst van documenten, die in het kader van de trilaterale samenwerking zijn gepubliceerd sinds de vorige conferentie, die van Stade in 1997. Na de formeel geldende en volledige Engelse teksten volgen de Deense, Duitse en Nederlandse vertalingen; van het Beleidsevaluatierapport is alleen de samenvatting vertaald.

Het doet mij genoegen u nu dit volledige rapport toe te kunnen zenden.

De minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij,

dr. C.P. Veerman

Bijlage: Nederlandse vertalingen van het rapport Verklaring van Esbjerg - Ministeriële Verklaring van de Negende Trilaterale Regeringsconferentie over de Bescherming van de Waddenzee (PDF-formaat, 679 Kb)

Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel http://www.minlnv.nl/infomart...2002/par02276.htm .

---