KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Gert Jan Bruggink Rabobank Talent van het Jaar 2002!

28-8-2002

Ermelo - Gert Jan Bruggink werd gisteren tijdens het Olympisch Hippisch Sportgala uitgeroepen tot Rabobank Talent van het Jaar. Bruggink bleek de absolute favoriet bij zowel de bondscoaches, de persvertegenwoordigers als de bijna vierduizend paardenliefhebbers die via de KNHS website hun stem lieten horen. De twee ambassadeurs van het Rabobank Talentenplan, Anky van Grunsven en Piet Raijmakers, waren niet verrast over de uitkomst van de verkiezing. Gert Jan heeft er hartstikke hard voor gewerkt en wist -vooral dit jaar- het ene succes na het andere te behalen.

De overige genomineerden, Marlies van Baalen, Joyce Heuitink en Mark Voskes, reageerden sportief en feliciteerden Gert Jan met zijn overwinning. Het verbaasde de laconieke Twentenaar wel dat hij de twee dressuurdames had verslagen, aangezien ze altijd zo leuk lachen. Maar op dit moment lijkt het geluk Gert Jan zelf het meest toe te lachen!

Bruggink ontving als prijs twee geheel verzorgde reizen naar het Spaanse Jerez de la Frontera, waar over ruim een week de Wereldruiterspelen beginnen. Maar het 21-jarige talent zal niet op de tribune, maar op de rug van zijn eigenzinnige Joël zitten. Samen met Jeroen Dubbeldam, Angelique Hoorn, Jan Tops en reserve Emile Hendrix maakt hij deel uit van het Nederlandse springteam dat de eer van Nederland hoog zal houden.

Op de algemene Topsportpagina vindt u de MediaGuide, waarop uitgebreide informatie over Gert Jan Bruggink en (onder andere) de andere deelnemers aan de Wereldruiterspelen in Jerez vermeld wordt.

Bron: KNHS / Tanja Peree