KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Olympisch Hippisch Sportgala brengt 45.000 euro op

28-8-2002

NIJKERK - Dinsdagavond 27 augustus vond in Hart van Holland te Nijkerk de derde editie plaats van het Olympisch Hippisch Sportgala. Anders dan voorgaande jaren werd de presentatie dit keer verzorgd door Astrid Joosten en Tom Egbers. De optredens van Robert Leroy, de flamencodansgroep Los de Málaga, een Andalusisch paard, de veiling en de audiovisuele presentaties over Jerez en de genomineerde Rabobank talenten wisselden de verschillende gangen van het exclusieve diner af. De opbrengst van de avond bedroeg maar liefst 45.000 euro.

Nieuw dit jaar was de stem die de aanwezige gasten uit konden brengen op hun favoriete genomineerde Rabobank talent. Nadat uiteindelijk alle stemmen geteld waren, mocht Gert Jan Bruggink zich welverdiend het Rabobank Talent van het Jaar 2002 noemen. De titel "Ruiterteam van het Jaar" ging voor de tweede keer naar het Young Riders dressuurteam. Zij danken hun overwinning aan de gouden medaille tijdens het EK in Iserlohn. De titel Olympisch Hippisch Prachtpaar kwam op naam van Rien en Lidy Huis in t Veld vanwege de Spaanse invloeden in hun kleding, aldus de voor Piet Zoomers werkende oud-volleyballer Bas van der Goor.

Het Olympisch Hippisch Sportgala heeft tot doel fondsen te werven waaruit prestatiebonussen uitgekeerd kunnen worden aan ruiters die medailles winnen op de Olympisch Spelen. Bovendien komt vijftig procent van de opbrengst ten goede aan de presterende jeugd. Het grootste gedeelte van de inkomsten kwam, net als vorige jaar, van de veiling. De topper van de avond was Vinea M, het Ferro x Silvano veulen. Veilingmeester Roel Boven sloeg af bij 16.000 euro. De raceclinic van Jan Lammers bracht maar liefst 7.000 euro op. Verder werden onder andere een reis met arrangement naar Jerez, een clinic van Jeroen Dubbeldam, een schilderij en een ridderact geveild. Onverwachts werd ook het dressuurhoedje van Anky van Grunsven geveild. Dankzij de actieve rol van de amazone zelf bracht het hoofddeksel
1.900 euro op.








Bron: KNHS / Christa van Duin