DIERENBESCHERMING

Comité Anti Stierenvechten: start internationale protestactie

Comité Anti Stierenvechten geeft startschot voor internationale protestactie

Utrecht, 28 augustus 2002 - Op donderdag 29 augustus geeft het Comité Anti Stierenvechten (CAS) in Nederland het startschot voor een internationale protestactie tegen de wrede Portugese stierenvechten. Het CAS wil hiermee protesteren tegen de nieuwe wet die onlangs door het Portugese parlement is aangenomen en die toestaat dat bij stierengevechten de stier gedood mag worden. Dit was sinds 1928 verboden. Op donderdag 29 augustus wordt in vrijwel alle grote wereldsteden gedemonstreerd tegen deze afschuwelijke vorm van dierenmishandeling. De actie in Nederland vindt plaats voor de Portugese ambassade in Den Haag van 15.00 tot 17.00 uur.

In Barrancos, een Portugees dorp zal op donderdag 29 augustus het eerste stierengevecht 'nieuwe stijl' plaatsvinden. Op diezelfde dag zal wereldwijd bij de Portugese ambassades en consulaten geprotesteerd worden tegen deze nieuwe wet. Lissabon, Madrid, Rome, Milaan, Parijs, Brussel, London, Berlijn, Düsseldorf, München, Wenen, Athene, Washington D.C., New York, Tel Aviv, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brasilia en Fortaleza (Brazilië) zullen dierenvrienden laten zien dat zij deze dierenmishandeling afkeuren. In samenwerking met de Portugese dierenbeschermingsorganisatie ANIMAL coördineert in Nederland het CAS de demonstratie.
Volgens een opinieonderzoek uitgevoerd door een vooraanstaand Portugees onderzoeksbureau en gepubliceerd in een nationaal bekende krant, is 84% van de Portugezen tegen de nieuwe wet en zijn zij ook voor beëindiging van het stierenvechten in het algemeen.

Het CAS zal op donderdag 29 augustus tussen 15.00 en 16.00 een petitie aanbieden aan de plaatsvervangend ambassadeur en de cultureel attaché van de Portugese ambassade.


- einde bericht

Datum: Donderdag 29 augustus
Locatie: Portugese ambassade, Bazarstraat 21
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Het Comité Anti Stierenvechten is een Nederlandse organisatie met 18.000 donateurs die door middel van acties, voorlichting en lobby internationaal stierenleed probeert te voorkomen.

Noot, niet bestemd voor publicatie:
Indien u het internationale persbericht van de Portugese dierenbeschermingsorganisatie ANIMAL wilt ontvangen of voor meer informatie over de actie, kunt u contact opnemen met Ben Buskes, directeur Comite Anti Stierenvechten, tel: 030 23 000 93 of www.stieren.net

28 aug 02 08:00