Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

29 augustus 2002

Imtech neemt Engineering en Contracting afdeling van Incat (Farnest Engineering) over

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft de Engineering & Contracting afdeling van Incat B.V. uit Haarlem overgenomen. De overnamesom bedraagt 0,3 miljoen euro en is in contanten voldaan.

De Engineering & Contracting Afdeling van Incat B.V is een hoogwaardig ingenieursbureau actief op het gebied van multidisciplinair advies, ontwerp en projectmanagement, met een nadruk op industriële werktuigbouw. Met 40 medewerkers realiseert dit ingenieursbureau een omzet van circa 3 miljoen euro op jaarbasis. Diverse divisies van Imtech werken momenteel al met dit ingenieursbureau samen.

Het over te nemen ingenieursbureau zal verder gaan onder de naam Farnest Engineering, waardoor de onafhankelijke positie van dit ingenieursbureau wordt gewaarborgd. Tegelijkertijd verwerft Imtech hoogwaardige ('high end') kennis van engineering voor de (proces)industrie en de maritieme markt in Nederland en Duitsland. In deze marktsegmenten is steeds vaker sprake van complete Design & Build contracten, waarbij aan Imtech - naast alle technische oplossingen - ook gevraagd wordt de complete engineering voor haar rekening te nemen. Daarnaast richt Imtech zich op versterking van de werktuigbouwkundige competentie binnen de industrie. In dit kader werden al eerder Ravebo (130 medewerkers, omzet: 11 miljoen euro op jaarbasis) en Vimek (26 medewerkers, omzet 3 miljoen euro op jaarbasis) overgenomen.