Provincie Drenthe

Provincie Drenthe stelt gebruikte computers beschikbaar

Assen, 29 augustus 2002
Persberichtnummer 02-083



De provincie Drenthe stelt 600 gebruikte computers beschikbaar aan culturele instellingen, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties in Drenthe. De economische levensduur van deze computers is verstreken, maar in technisch opzicht zijn de pc's nog heel goed bruikbaar. Daarom roept de provincie instellingen, die een of meer computers goed kunnen gebruiken, op om zich te melden. Dat kan tot 1 oktober 2002. Daarna beoordeelt een hiervoor in het leven geroepen commissie de aanvragen. Inmiddels zijn de eerste 15 computers, bij wijze van pilot, toegewezen aan de Werkgroep Seniorweb in Rolde. Als markering van de start van de uitlevering van de pc's hebben de gedeputeerden M. Brink-Massier en Joh. Dijks vanmorgen de eerste computer overhandigd aan mevouw Amoureus, voorzitter van Seniorweb.

De toewijzingscommissie bestaat uit de gedeputeerden M. Brink-Massier en Joh. Dijks en dhr. F.H.M. Boermans, directeur van IDée ICT Diensten BV uit Assen. De provincie heeft met deze organisatie een overeenkomst gesloten over de distributie en het gebruiksklaar maken van de computers voor de nieuwe gebruikers. Met het uitreiken van pc's wil de provincie het vrijwilligerswerk in de provincie Drenthe ondersteunen. De commissie heeft daarom enkele regels opgesteld waaraan instellingen of organisaties moeten voldoen, om in aanmerking te komen voor de gratis pc's:

* De organisatie is een stichting of vereniging die gevestigd is in de provincie Drenthe en geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel;

* De doelstelling van de stichting of vereniging heeft een directe relatie met sport, cultuur en/of maatschappij;
* Ook instellingen die niet geregistreerd staan kunnen in aanmerking komen, als hun aanvraag schriftelijk wordt ondersteund door een achterliggende vereniging of stichting (bijvoorbeeld een patiëntenvereniging of een subclub van een sportvereniging);
* De betreffende organisatie heeft geen of slechts beperkte financiële middelen om zelf (extra) computers aan te schaffen;
* De aanvraag moet goed gemotiveerd worden;
* Aanvragen moeten voor 1 oktober 2002 bij IDéeICT binnen zijn.
Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar via de website van IDée ICT: www.idee-ict.nl . en kunnen ook via deze website ingestuurd worden. Ook is het mogelijk schriftelijk een aanvraagformulier aan te vragen bij IDée ICT Postbus 242, 9400 AE Assen. Aanvraagformulieren zijn niet via de provincie Drenthe verkrijgbaar.

Per aanvragende organisatie worden hooguit 25 pc's toegewezen. Als het aantal aanvragen groter is dan het aantal beschikbare computers, beoordeelt de Commissie op basis van:

* De mate van urgentie;

* De motivatie van het doel waarvoor de pc's gebruikt zullen worden;
* De mate waarin de instelling zelf over financiële middelen beschikt.

De commissie vergadert op 7 oktober over de toewijzing. Het oordeel van de commissie is niet voor beroep vatbaar. Zo spoedig mogelijk daarna ontvangen organisaties bericht over de honorering of eventueel afwijzing van hun aanvraag.

De pc's zijn standaard uitgerust met Windows95. Daaraan kunnen zonodig functies worden toegevoegd, zoals cd-rom speler. De nieuwe gebruikers moeten rekening houden met enige kosten voor het aanpassen van de pc's aan hun wensen. Op website van IDée ICT staat nadere informatie over de pc's en de criteria.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl