Ingezonden persbericht


Naomi, Miguel, Ali en Mirrela zullen donderdag, 29 augustus 's ochtends een ontmoeting hebben met Dhr Jan Pronk, speciaal afgezant van Dhr Kofi Annan voor de WSSD. Als ambassadeurs van de United World Colleges zullen zij de bevindingen van de UWC Youth Action Summit aan hem overhandigen. Daarna zijn zij uitgenodigd om rond 13.00 plenair verslag te doen op de World Sustainability Hearings in het kader van de dag van Armoede, Mensenrechten en Jeugd (Locatie: St. Stithians College).

Dit weekend hopen zij Minister President Balkenende te spreken wanneer hij een ontmoeting heeft met alle Nederlandse afgevaardigden naar de WSSD. Dhr Balkenende had op 20 Augustus op het Journaal al aangegeven met hen in contact te willen blijven.

De 4 jongeren zijn 22 augustus aangekomen en hebben inmiddels veel contacten gelegd , o.a. met de Youth Caucus. Zegt Miguel; ' ik vind wel dat veel van deze jongeren niet echt jong doen of zijn, ze doen al net als alle volwassene, alles politiek afwegen. Ik denk dat je gewoon op een paar punten moet concentreren en zeggen wat je denkt en waarom je dat denkt. Uiteindeljik gaat het om onze toekomst'
Naomi, Miguel, Ali en Mirrela vertegenwoordigen United World Colleges. Zij zijn door de deelnemers van de internationale jongerentop in Utrecht uitgekozen om hun stem te vertegenwoordigen. Tijdens de UWC Youth Action Summit waren jongeren uit zo'n 60 culturen vertegenwoordigd, In een drieweeks programma Planet, Prospersity, Peace hebben zij veel aspecten over duurzaamheid onder de loep genomen, scenario's gebouwd hoe de wereld er uit zou kunnen zien in 2032, en zijn uiteindelijk op basis daarvan tot de conclusie gekomen dat er een groot plan voor onderwijs moet komen. Onderwijs: wereldwijd en wereldwijs. Ook moet er beter bestuur komen en jeugdparticipatie is daartoe de sleutel. Op 20 augustus hebben de jongeren van de Summit deze bevindingen op het binnehof overhandigd aan Minister President Balkenende en de Staatssecretarissen van Geel en van Ardenne. Naomi, Miguel, Ali en Mirella verblijven tot 5 sept in Johannesburg en zijn bereikbaar via de ZA mobiel 0027 82 261 8263.

Voor verder informatie kan je
ook contact opnemen met United World Colleges in Nederland: info@uwc.nl of 0651084879. Meer informatie op www.uwc.nl onder news