Politie Midden- en West Brabant

Man probeert kind mee te nemen in zijn auto

Datum: 28/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Roosendaal: Vanmiddag heeft omstreeks 16.45 uur een nog onbekende man geprobeerd een 11-jarig Roosendaals meisje van haar vrijheid te beroven. Het incident vond plaats op de Visdonkseweg ter hoogte van de Eekhoorndreef.

Het meisje fietste achter drie leeftijdsgenootjes. Een man die naast zijn auto stond, hield het meisje tegen en probeerde een zak over haar hoofd te doen. Het meisje viel daarbij van haar fiets. De man schrok mogelijk van een naderende auto waarna hij zonder het meisje in zijn rode auto stapte en met een geopende kofferbak met hoge snelheid wegreed in de richting van de Zundertseweg.

De politie gaat er gelet op de werkwijze van de man en de geopende kofferbak vanuit dat hij kennelijk van plan was het kind mee te nemen in zijn auto. Het zou gaan om een wat oudere blanke man Volgens de kinderen is een vrouw met een stationcar nog gestopt bij het slachtoffer.Zij had gevraagd wat er gebeurd was en is mogelijk achter de auto van de dader aangereden. Ook een trimmer is door de kinderen gesignaleerd. De politie is op zoek naar deze mensen, mogelijk hebben zij de dader gezien of kunnen zij andere informatie verschaffen die van belang is voor het onderzoek. De politie Roosendaal-Bovendonk neemt de zaak hoog op. Vanavond hebben 12 agenten zich belast met het opnemen van een aangifte, het horen van getuigen en het instellen van een buurtonderzoek. Medewerkers van de unit forensisch technisch onderzoek hebben een sporenonderzoek ingesteld. Het buurtonderzoek wordt morgenochtend vervolgd. Getuigen kunnen contact opnemen met telefoonnummer 0900-8844.