Rijksvoorlichtingsdienst

NEDERLAND EN BELGIË GAAN SAMEN DRUGSOVERLAST AANPAKKEN

Nederland en België gaan beter samenwerken om de grensoverschrijdende drugsproblematiek aan te pakken. Minister-president Jan Peter Balkenende en minister-president Verhofstadt van België hebben dat gisteren afgesproken.

De minister-president bracht op 28 augustus een kennismakingsbezoek aan België en Luxemburg. Hij ontmoette behalve Verhofstadt ook minister-president Juncker van Luxemburg en de voorzitter van de Europese commissie Prodi. Tijdens de reis werd hij vergezeld door staatssecretaris Atzo Nicolaï (Europese Zaken).

Balkenende zei dat hij zeer hecht aan goede samenwerking met België en Luxemburg. 'We krijgen in Europa te maken met belangrijke vraagstukken op het gebied van uitbreiding van de Europese Unie, de toekomst van het landbouwbeleid, alle institutionele vraagstukken wat is de toekomst van de Europese Raad, het Europees voorzitterschap, de rol van het Europees Parlement; die vragen komen volgend jaar zeer nadrukkelijk aan de orde. Dan is het van belang dat Benelux-landen zoveel mogelijk één lijn trekken. We hebben vandaag werkafspraken gemaakt over hoe we gezamenlijk verder gaan met deze onderwerpen.'