Ingezonden persbericht

DIERENBESCHERMING MOET MELDINGEN NOODGEDWONGEN WEIGEREN

Utrecht, 28 augustus 2002

De Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken is genoodzaakt om enkele uren per week niet beschikbaar te zijn voor dieren in nood. Dit komt doordat het voor een organisatie die het grotendeels van haar vrijwilligers moet hebben, steeds moeilijker is om geschikte en gemotiveerde vrijwilligers te werven en te houden. De Dierenbescherming afdeling Utrecht vermoedt dat de huidige situatie op de arbeidsmarkt van invloed is op het aanbod van vrijwilligers in de non-profitsector. Slechts een kleine groep mensen is naast een vaste baan daadwerkelijk geĂŻnteresseerd in werk op vrijwillige basis.

Via diverse kanalen probeert de Dierenbescherming enthousiaste dierenliefhebbers met wat vrije tijd te bereiken, met als doel hen als vrijwilliger in te zetten als chauffeur op de dierenambulance of als telefonist op het kantoor van de Utrechtse afdeling. Telefonische bereikbaarheid en vervoer zijn onmisbare middelen om dieren in nood te kunnen helpen. Daarom poogt de Dierenbescherming door de week bereikbaar te zijn van 9.00 uur tot 22.30 uur en in het weekend van 12.00 uur tot 22.30 uur. Dit is alleen mogelijk met voldoende gemotiveerde vrijwilligers.

Voordat een telefonist of chauffeur zelfstandig aan de slag kan, doorloopt hij of zij een gedegen inwerkperiode. Mensen die interesse hebben in werk bij de Dierenbescherming kunnen contact opnemen met het kantoor van de afdeling tel. 030-2468866. De mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij de Dierenbescherming zijn groot, naast telefonisten en chauffeurs is er ook plaats voor hondentrainers, standmedewerkers en zoekt de werkgroep opvang naar opvangadressen voor konijnen.

(einde bericht)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Wanda Bodewitz 030-2468866

Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken
Postbus 10.000 3505 AA Utrecht
tel. 030-2468866 fax. 030-2467882