Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, donderdag 29 augustus 2002

Datum: 29/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Winkeldief aangehouden
Woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur werd in een winkel, gevestigd aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom, een 41-jarige inwoner uit die plaats door personeel van de winkel aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Een lichtdimmer was zijn buit. De verdachte is aan de politie overgedragen en er wordt procesverbaal opgemaakt.

Aanhouding voor beroving
Woensdagavond omstreeks 20.30 uur werd op het Lodijkepad in Bergen op Zoom een pizzabezorger door twee jongemannen beroofd van zijn pizza's. Na onderzoek heeft de politie één van de twee verdachten, een 16-jarige jongen uit Lepelstraat, ondanks vrij hevig verzet van de verdachte, kunnen aanhouden. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. Procesverbaal wordt opgemaakt.

TEAM HALDERBERGE

Diefstal dieselolie
In de nacht van woensdag op donderdag is er ongeveer 800 liter dieselolie uit een vrachtauto gestolen. De vrachtauto stond geparkeerd op het parkeerterrein Hoezaar aan de rijksweg A-58. De meeste olie is vermoedelijk echter in het riool gelopen.

Politie ontdekt hennepkwekerij
Vanmiddag omstreeks 12.45 uur werd door de politie Halderberge een professioneel ingerichte hennepkwekerij ontdekt aan de Vierschaarstraat te Oud Gastel. De kwekerij omvatte 500 plukrijpe planten, welke in de ruimte van een voormalig privézwembad waren opgesteld. In opdracht van de officier van Justitie werd beslag gelegd op alle zaken die gerelateerd zijn aan de kwekerij. Door ESSENT zal aangifte gedaan worden van de diefstal van electriciteit, welke illegaal werd afgenomen. Uit metingen bleek dat er gedurende 7 dagen in de week een extra van 50 ampère illegaal werd afgetapt. In de directe omgeving van de woning liep apparatuur schade op door onvoldoende spanning ten gunste van de kwekerij. Meer aangiften zullen derhalve volgen. Door de politie werd de 44-jarige eigenaar van het perceel aangehouden en voor verhoor overgebracht naat het bureau te Oudenbosch.

TEAM RUCPHEN
Aanhouding voor rijden tijdens ontzegging
In Rucphen werd op 28 augustus omstreeks 19.00 uur tijdens een controle aan het Raadhuisplein een 26-jarige man uit Roosendaal aangehouden voor het rijden tijdens een ontzegging. De man heeft een ontzegging van de rijbevoegdheid tot medio 2003 en had niet aan de verplichting voldaan zijn rijbewijs in te leveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Politie doet inval in coffeeshop
Naar aanleiding van een onderzoek door de politie van het team Roosendaal Centrum, werd woensdagmorgen een inval gedaan in een coffeeshop te Roosendaal. Buiten de gedoogde handelsvoorraad werden geen softdrugs aangetroffen. Tegen de eigenaren van de coffeeshop wordt desondanks proces-verbaal opgemaakt, terzake overtreding van de opiumwet, daar zij verdacht worden van het verkopen van een grotere hoeveelheid dan is toegestaan aan de klanten. Verder werd bij een klant, een 29-jarige Fransman, een geladen pistool met hagelpatronen, een bus traangas en een boksbeugel aangetroffen. Deze spullen zijn inbeslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal
Bij de politie werd aangifte gedaan van diefstal van twee mobiele telefoons vanuit een supermarkt aan de Van Beethovenlaan. Op een onbewaakt ogenblik liep dinsdagavond rond 18.30 uur een man de winkel binnen, pakte twee mobieltjes uit de vitrine en verliet zonder deze te betalen de winkel weer. Uit beelden van de bewakingsvideo blijkt het een mannelijke verdachte te betreffen.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Diefstal
In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanuit de tuin achter een woning aan de Bernardlaan te Wouw een teakhouten tuintafel met 4 teakhouten tuinstoelen ontvreemd. De totale waarde van het ontvreemde bedraagt circa 665,--. De politie heeft hiervan aangifte opgenomen.

Op de Enclaveberg te Roosendaal werd in de nacht van dinsdag op woensdag in een woning ingebroken. Aan de voorzijde werd bij de raamsluiting gaatjes geboord, waarna men zich toegang tot de woning heeft kunnen verschaffen. Vanuit de keuken werden een mapje met papieren en auto/huissleutels meegenomen. Hiermee werd de gloednieuwe auto buitgemaakt (zwarte Mercedes met het kenteken 33-JS-KF), die voor de woning geparkeerd stond.