Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-08-2002 2e Persbericht van donderdag 29 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Op de Bremstraat is vanmorgen om 09.10 uur een 36-jarige Helmondse aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een deur van een woning aldaar te hebben vernield. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Aanhouding na vervalsing
Op de Karel de Grotelaan is vanmorgen om 10.25 uur een 24-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man probeerde met een vals identiteitsbewijs een sofi-nummer te verkrijgen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Het identiteitsbewijs is inbeslaggenomen.

Reusel: Inbraak in een bedrijf
Vanmorgen omstreeks 07.10 uur is er melding gedaan van inbraak in een bedrijf aan de Schoolstraat. Men was binnen gekomen via een raam op het dak. Uit het bedrijf zijn diverse sloffen sigaretten en shag weggenomen.

Reusel: Vernieling telefoonkasten
Op de Lend, de Wilhelminalaan en de Lindestraat zijn de afgelopen nacht drie telefoonkasten van de KPN volledig vernield. Hierdoor konden ongeveer 1000 mensen in het centrum van Reusel en richting België geen gebruik meer maken van de telefoon. Na overleg tussen politie, gemeente, brandweer en GG en GD is er besloten om de verbindingwagen van de brandweer in het centrum te zetten zodat mensen met problemen daar terecht kunnen. Het gemeentehuis blijft open zolang de storing duurt maar is ook niet telefonisch bereikbaar. Door middel van een geluidswagen en brieven zijn de getroffen bewoners in kennis gesteld van de genomen maatregelen. De KPN stelt alles in het werk om de storing zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Knegsel: Hennepkwekerij ontmanteld
Donderdag om 9.15 uur is in een woning aan de Eikenbocht een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij met 210 planten was op de eerste verdieping van de woning. De planten en alle apparatuur, waaronder lampen, transformatoren, ventilatoren en filters, zijn in beslag genomen. Er was bij de elektriciteitsmeter een illegale aftakking gemaakt. De energieleverancier heeft de meter meegenomen. De bewoners, een 29-jarige man en een 25-jarige vrouw, zijn gehoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt