Nieuw-Vlaamse Alliantie


Ronduit N-VA! klaagt kakigroene hypocrisie aan (29/08/02)

Ronduit N-VA!, de jongerenbeweging van de N-VA, stelt verbaasd maar tevreden vast dat ook Spirit actie heeft ondernomen tegen de paars-groene wapenlevering aan Nepal. Ondanks haar politiek gewicht, slaagde Spirit er niet in de kartelpartner te vermurwen. Toch is van het opbergen van de fusieplannen met sp.a geen sprake. Zó ver wenst Spirit de rechtlijnigheid niet te drijven. De betoging tegen de toekomstige kartelpartner geniet dan ook even veel geloofwaardigheid als de bomspottings van Agalev in Kleine Brogel.

Gisterenavond overhandigde Ronduit N-VA! de met mondjesmaat opgekomen leden van de politieke raad van Agalev, het Amnesty International-rapport 2001 over de mensenrechtenschendingen in Nepal. Daarbij werd een spandoek ontrold met de vraag "Agalev, Anders Gaan Leveren?". De groene parlementsleden konden deze confrontatie met hun geweten maar matig appreciëren. Door enkele uren later Jef Tavernier voor te dragen als nieuwe minister, verkozen zij het FN-dividend boven het vredesdividend. Het groene geweten is duidelijk geen regeringscrisis waard. De toekomst blijkt voor Agalev niet groen, maar kakigroen!

De laatste dagen hebben op weinig fraaie wijze aangetoond dat ook Agalev, dé partij van de groene principes, een geweten à la carte heeft. Paars-groen blijkt eens te meer niet het alternatief te zijn voor vijftig jaar CVP-staat. Ook bij hen is de rechtlijnigheid ver zoek. Integendeel, de geloofwaardigheid van de politiek krijgt alweer een ferme dreun. En de burger verzuurt opnieuw een beetje meer. Politieke partijen moeten beseffen dat de verzuring enkel een halt kan toegeroepen worden, indien ze bereid zijn het algemeen belang boven het eigenbelang te plaatsen.

Auteur:
Ronduit N-VA!
Johan Guldix, voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Johan Guldix
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: johan.guldix@n-va.be
Url: www.ronduitnva.be


---