Ingezonden persbericht

Luier recycling als gemaksdienst

ROTTERDAM, 20020829 -- De nieuwste dienst van Eco Basics is de 'Eko Luier Service'. Hiermee kunnen ouders bijdragen aan een schoner leefmilieu. Maandelijks ontvangen zij Eko luiers, dit zijn ongebleekte wegwerpluiers. Wekelijks worden de gebruikte luiers opgehaald waarna ze door een gespecialiseerd bedrijf worden gerecycled tot herbruikbare materialen (papier, plastic en compost).

Jaarlijks produceren onze 200.000 baby's gezamenlijk zo'n 125 miljoen kilo vuile luiers. Een enorme afvalberg waar menig ouder zich zorgen om maakt. Zo ook Romana Thijm, met haar bedrijf Eco Basics biedt zij ouders van jonge kinderen milieuvriendelijke alternatieven voor de verzorging van hun kind.

Tot voor kort maakten hoofdzakelijk zorginstellingen en kinderdagverblijven gebruik van de recycle diensten. Eco Basics maakt het ouders mogelijk ook de thuisgebruikte wegwerpluier gescheiden te verzamelen. Dat verzamelen gebeurt in speciaal daarvoor ontwikkelde luierzakken en emmers, zodat men in huis geen last krijgt van stank.

Het aantal abonnees groeit in een rap tempo. Sinds de start van deze unieke dienst in augustus melden reeds tientallen Rotterdamse huishoudens zich aan als abonnee. Deelname is ook mogelijk in de rest van de provincie Zuid-Holland.



Ingezonden persbericht