Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Brussel/Eindhoven, 28 augustus 2002 - de I.R.I.S. Group, een Belgische beursgenoteerde vennootschap (Euronext Brussels: IRI), marktleider op het gebied van automatische documentherkenning (ADR), elektronisch documentenbeheer (EDM), archivering en opslag van gegevens en optische tekenherkenning (OCR), kondigt de wereldwijde verkrijgbaarheid van de IRIS Business Card Reader II voor Mac OS X aan op MacWorld in New York.

IBCR II is het ultieme tijdbesparende apparaat plus software om een database met contactpersonen in het kantoor of thuis bij te werken. I.R.I.S. is het eerste bedrijf dat een oplossing voor de herkenning van visitekaartjes op de markt brengt voor Mac OS X.

"De lancering van de IRIS Business Card Reader II voor Mac OS X gebeurde op de MacWorld-expositie in New York op 17 juli 2002. De IBCR II illustreert de doeltreffendheid van de I.R.I.S.-technologie en -ontwikkelingen, en de mogelijkheden van het bedrijf om snel te reageren op de specifieke vraag uit de markt", aldus dr. Pierre De Muelenaere, Algemeen Directeur en CEO van de I.R.I.S. Group. "Ik ben verheugd dat I.R.I.S. nu een volledige reeks Mac-producten kan aanbieden, specifiek ontworpen om onder Mac OS X te draaien: Readiris Pro, IRISPen II en IBCR II."

"Mac OS X wint steeds meer terrein - elke dag neemt het aantal gebruikers en toepassingen voor het platform toe - en blijft een zeer interessant zakenterrein voor ontwikkelaars," zegt Ron Okamoto, vice-president van Apple's afdeling Worldwide Developer Relations. "IBCR II is een gebruiksvriendelijke scanner voor visitekaartjes gericht op journalisten, secretaressen en mobiele professionals die een database met contactpersonen willen beheren, en we zijn zeer verheugd dat we er weer een nieuwe handige oplossing voor Mac OS X-gebruikers bij hebben".

Hoe werkt de IBCR II?
De OCR-technologie (optische tekenherkenning) converteert de gescande afbeelding in bewerkbare tekst.
U hoeft slechts een visitekaartje in de scanner in te voeren en binnen enkele seconden is de informatie automatisch overgebracht naar uw contactbeheersoftware. Zo vermijdt u het handmatig invoeren van uw visitekaartjes in uw computer!

De veldanalyse wijst de herkende gegevens automatisch toe aan de betreffende velden - bedrijfsnaam, voor- en achternaam, straat, postcode en plaats, telefoon, fax, e-mail, web site enz.

De herkenningssoftware converteert de afbeelding van de gescande visitekaartjes in een adresrecord met behulp van unieke, gelicenseerde OCR-technologie. Het systeem maakt uitgebreid gebruik van een kennisdata base, waardoor het de benodigde intelligentie verwerft om een onderscheid te maken tussen de voor- en achternaam, een stad en een provincie (of staat), een telefoon- en een faxnummer, enz.
Elk land heeft een eigen "vorm" voor het opstellen van visitekaartjes; Amerikanen vormen een adres anders dan Fransen enz. Overeenkomstig de "meertalige" reputatie van I.R.I.S., werkt deze toepassing in niet minder dan 24 talen - de Amerikaanse en alle Europese talen zijn beschikbaar, inclusief de Oost-Europese.

Exporteer uw contactpersonen - de adresgegevens en de gescande (kleur-)afbeelding - naar een gestructureerd bestand of zend deze rechtstreeks naar uw contactbeheersoftware. Deze productiviteitstool sluit naadloos aan op toepassingen zoals contactmanagers, databases of zelfs tekstverwerkers waarmee men via de 'mail merge'-functie brieven en etiketten kan afdrukken.

Sla uw contactpersonen op in een gestructureerd tekstbestand - bijvoorbeeld in een door komma's of tabs gescheiden formaat - om dit te importeren in om het even welke adresdatabase zoals het adresboek van Mac OS X.

Een andere mogelijkheid is het rechtstreeks verzenden van uw contactpersonen naar uw contactbeheerssoftware zoals Microsoft Entourage (onderdeel van Microsoft Office v.X), AppleWorks 6, Now Contact.

De (kleur-)afbeelding wordt geexporteerd evenals de effectieve gegevens van het kaartje. Met andere woorden, het systeem archiveert uw visitekaartjes elektronisch. (U kunt uw papieren visitekaartjes nu even goed wegwerpen, u kunt ze toch niet meer kwijtraken...)

Sleutelelementen van de IRIS Business Card Reader.

Nieuwe OCR- en Mac OS-technologie.
De software verenigt de allernieuwste OCR- en veldanalysetechnologie van I.R.I.S., een wereldvermaarde "speler" op het gebied van optische tekenherkenning.
De software werd ontworpen om native te draaien onder Mac OS X, het vooruitstrevende op UNIX gebaseerde besturingssysteem van Apple. (maakt u zich geen zorgen: ook Mac OS 9.x wordt ondersteund!)

Ondersteuning vreemde talen - een oplossing voor de mondiale zakenman. IBCR II ondersteunt de vormgeving van alle Amerikaanse en Europese visitekaartjes, inclusief die van Oost-Europese landen. In het totaal worden er niet minder dan 24 talen ondersteund. Deze productiviteitstool helpt zakenmensen die zich op de wereldwijde markt begeven.

Een scanner voor visitekaartjes met een compact en elegant ontwerp. De gebundelde scanner IBCR-II plus software is geoptimaliseerd voor het scannen van visitekaartjes en biedt tal van voordelen t.o.v. andere scannertypes: de scanner neemt nauwelijks plaats in op uw bureau, rekent vlot af met visitekaartjes op verschillende papiersoorten en van verschillende drukkwaliteiten en u hoeft zich nooit zorgen te maken of u wel het juiste kaartformaat heeft ingesteld. Bovendien is het scannen een fluitje van een cent: u voert gewoon het visitekaartje in de scanner en het scanproces start automatisch!

Kleurenscan.
De IBCR II kan uw visitekaartjes en uw foto's scannen in kleur, grijswaarden, of zwart-wit. Kleurenscans worden aanbevolen: de gescande afbeeldingen zijn dan een "getrouwe" kopie van de papieren visitekaartjes. Op deze manier kunt u uw visitekaartjes archiveren en beveiligen ... en kunt u zelfs de papieren kaartjes wegwerpen. (De afbeeldingen van de kaartjes worden naast de adresrecords weergegeven).

Een praktische, gebruiksvriendelijke USB-interface. De scanner voor visitekaartjes wordt aangesloten op de USB-poort... en wordt aangedreven door de USB-poort. Er is dus geen behoefte aan een externe stroomtoevoer, waardoor de gebundelde hardware nog praktischer wordt.

Prijs en beschikbaarheid
De IRIS Business Card Reader II wordt verkocht via de distributie- en verkoopkanalen van I.R.I.S. in Europa en de VS. De aanbevolen winkelprijs bedraagt Euro 252.

Systeemvereisten:

Dit is de minimale systeemconfiguratie vereist voor het gebruik van de I.R.I.S. Business Card Reader op een computer uitgerust met Mac OS X -

Macintosh-computer met een G3-processor.
Mac OS X versie 10.01. (Versie 10.1 aanbevolen). 60 MB vrije ruimte op de vaste schijf. Een USB-poort is vereist om te scannen met de I.R.I.S. scanner voor visitekaartjes, "IBCR-II".

Dit is de minimale systeemconfiguratie vereist voor het gebruik van de I.R.I.S. Business Card Reader op een computer uitgerust met Mac OS 9.x -

Macintosh-computer met een PowerPC-processor. (Readiris draait niet op computers met een 680x0-processor).
Mac OS 9.x. De systeembibliotheken QuickTime 4.0 en CarbonLib 1.4 of hoger zijn vereist. (Indien nodig zal de installateur CarbonLib 1.5 installeren). 32 MB vrij RAM-geheugen; 60 MB vrije ruimte op de vaste schijf. Een USB-poort is vereist om te scannen met de I.R.I.S. scanner voor visitekaartjes, "IBCR-II".

Distributie in Nederland via:
I.R.I.S. Authorized Competence Centre te Balgoy (Gld), Telefoon: 024 641 76 47 Fax: 024 641 49 73
Web site http://www.nibalink.nl

Retail: Correct - Dunnet - Staffhorst - Vobis - Kantoorvakhandel enz. Verzendhuizen: 06 Software - MicroWarehouse - No 1 enz.

Gratis wereldwijde 'lifetime' technische ondersteuning voor alle geregistreerde gebruikers per telefoon, fax of e-mail.

Enkele woorden over I.R.I.S.

De Belgische onderneming Image Recognition Integrated Systems (I.R.I.S.) werd opgericht in 1987 en noteert op Euronext Brussel (IRI). I.R.I.S. is marktleider inzake optische karakterherkenning (OCR - "Optical Character Recognition"), automatische formulierverwerking en elektronisch documentenbeheer.

De activiteit van I.R.I.S. is verdeeld over twee divisies.

"Office Products & Technologies"

Deze divisie ontwikkelt een breed progamma aan OCR-toepassingen voor de thuis- en kantoorgebruiker (SOHO) en verkoopt dat programma wereldwijd.

Haar bekende producten zijn:

IRISPen II: een penscanner waarmee je tekst en cijfermateriaal met een eenvoudige handbeweging naar eender welke toepassing overzet. De penscanner is beschikbaar in de standaard versie - die leest tekst en cijfers in - en in de Executive versie - die leest tekst, cijfers, handgeschreven getallen en streepjescodes in en biedt tevens spraaksynthese.

Readiris Pro: een OCR-pakket voor flatbed scanners, "all-in-one" apparaten ("Multifunctional Peripherals") en digitale camera's. Readiris Pro herkent kleurendocumenten in wel 93 verschillende talen en zendt de herkenningsresultaten rechtstreeks naar Microsoft Word en Excel. Readiris slaat de herkenningsresultaten ook op in de bekendste formaten waaronder HTML en Acrobat PDF. Tot op heden werden er meer dan 10 miljoen licenties verkocht. Readiris Pro werd als OCR-software verkozen door Hewlett-Packard, Agfa, Panasonic enz.

De I.R.I.S. Business Card Reader en Cardiris: een complete oplossing (hardware en software) om visitekaartjes te archiveren, te indexeren en te herkennen. Uw contacten worden makkelijk naar uw PDA, databanken of contact manager uitgevoerd.

"Professional Systems"

Deze divisie biedt oplossingen de professionele gebruiker oplossingen aan om papieren documenten te "dematerialiseren". Zo kunt u die documenten via het Internet of via een Intranet/Extranet gaan verspreiden voor gemeenschappelijk gebruik. U kunt tevens elektronische documenten archiveren en opslaan.

De belangrijkste oplossingen zijn:

Automatische formulierlectuur en intelligente documentherkenning: automatische invoer van formulieren en niet-gestructureerde documenten in papiervorm of in een elektronisch formaat.
Elektronisch documentenbeheer: zorgt voor het verzamelen, indexeren, raadplegen en gemeenschappelijk gebruiken van elektronische documenten. Knowledge management: consulting van hoge kwaliteit om de collectieve kennis die aanwezig is in een onderneming of organisatie te verzamelen, te bewaren en optimaal te gebruiken.
Systemen voor strategische communicatie ("Enterprise Information Portals"): ontwikkeling en installatie van op DocShare gebaseerde portaalsites bij de beroepsverenigingen en de "large accounts".
Enterprise Information Portals: de ontwikkeling en installatie van geintegreerde, op I.R.I.S. DocShare gebaseerde portaalsites voor beroepsverenigingen en "large accounts".
Archivering en gegevensopslag: ontwerp, architectuur en installatie van oplossingen om elektronische data op te slaan, te archiveren en te beveiligen.

In 2001 realiseerde I.R.I.S. Group een omzet van Euro 35.340.034. I.R.I.S. stelt meer dan 240 werknemers te werk in haar vestigingen te Louvain-la-Neuve en Brussel (Belgie), te Massy en Rueil-Malmaison (Frankrijk), in Luxemburg en te Boca Raton en Atlanta (USA). I.R.I.S. is ISO 9001 gecertificeerd.

Voor verdere informatie omtrent onze onderneming, onze oplossingen en/of producten surft u best naar de I.R.I.S. web site http://www.irislink.com.



Ingezonden persbericht