Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: eindhoven 29-08-2002 3e persbericht donderdag 29 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbraak in school
Bij een inbraak in een school aan de Henegouwenlaan zijn twee computers met toebehoren gestolen. Dat gebeurde tussen dinsdagavond 19.00 uur en woensdagochtend 08.00 uur. Er zijn twee ramen vernield om de school binnen te komen. De totale waarde van de computers is ongeveer 8.000 Euro.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Aan de Floralaan-Oost is donderdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur gecontroleerd op snelheid. Er reden 230 automobilisten te hard, en zij krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km. p/u waar 50 km. p/u gereden mag worden.

Eindhoven: Man van brommer geslagen en beroofd
Een man van 18 uit Eindhoven is in de nacht van woensdag op donderdag van zijn brommer geslagen, lichtgewond geraakt, en beroofd. Toen hij rond 1.00 uur over de 1e Lieven de Keylaan reed, werd hij plotseling aangevallen. Vanaf dat moment kan hij zich niets meer herinneren. De man is drie kwartier bewusteloos geweest. Toen hij weer bijkwam, bleek zijn mobiele telefoon weg te zijn. De man heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een wond boven zijn wenkbrauw. Daarnaast liep hij nog enkele schaafwonden op.

Eindhoven: Vrouwelijke winkeldief opgepakt
Een vrouw van 24 zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden voor diefstal bij een drogisterij aan de Demer. Ze had daar donderdag rond 17.30 uur spullen gepakt en zonder te betalen in haar tas gestopt. De vrouw is voor nader onderzoek voorlopig vastgezet.

Eindhoven: Vier mannen aangehouden
In en bij het Winkelcentrum Woensel zijn donderdagmiddag vier mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Twee van hen, met de Roemeense nationaliteit, dronken bier op de openbare weg en plasten in de bosjes. De mannen (19 en 36 jaar) zijn overgedragen aan de vreemdelingendienst. Ze worden het land uitgezet omdat ze illegaal hier zijn. De andere twee, en Roemeen (30 jaar) en een Nederlander (27 jaar), worden verdacht van het stelen van een fiets. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Dronken automobilist
Een man van 43 uit Eindhoven is donderdagavond rond 19.30 uur op de Boschdijk aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. Uit een ademanalyse bleek dat hij een alcohol-promillage van ruim
1,40 had. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur, en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Lieshout: Man aangehouden na neersteken echtgenote Bij zijn woning aan de Vogelenzang is donderdag om 15.30 uur een 39-jarige man uit Lieshout aangehouden. De man zou even daarvoor in de woning zijn echtgenote met een mes hebben gestoken. De man belde zelf de politie. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan. De vrouw werd in het ziekenhuis opgenomen. Volgens de laatste berichten zou ze niet levensgevaarlijk gewond zijn. De steekpartij zou het gevolg zijn van relationele problemen.

Best: Inbraak tijdens vakantie
Bij een inwoner van Best is ingebroken tijdens zijn vakantie, tussen eind juli en eind augustus. De man huurt een kamer in een woning aan de Syracusestraat. Bij terugkeer merkte hij dat het slot van de kamerdeur kapot was, en dat zijn mobiele telefoon en televisie weg waren.