Concours Hippique International Officiel (CHIO)


15 juli 2002, CHIO Rotterdam: generale voor WK springruiters

Separator

Datum: 15 juli 2002

CHIO Rotterdam: generale voor WK springruiters

Veertien dagen voordat de springruiters hun vierjaarlijkse wereldkampioenschap rijden, komen ze voor een laatste test bijeen in het Kralingse Bos in Rotterdam. Daar wordt van 29 augustus tot en met
1 september het CHIO gehouden. Het is alweer de 54e editie van het internationale concours hippique. Wedstrijdleider Jan Willem Körner zegt dat het voor de springrubrieken, met op zaterdag de Grote Prijs van de Rotterdamse Haven (prijzengeld Eur 72.000) en op zondag de landenwedstrijd, om die reden wel goed zit. 'Er is meer belangstelling, dan we in het programma kunnen verwerken. Uiteindelijk hebben we bij 11 landen een streep moeten zetten. Dat is twee meer dan we normaalgesproken toelaten', zegt hij. De deelnemende landen zijn Australië, Mexico, Brazilië, Italië, België, Ierland, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Nederland. Direct na afloop van de Grote Prijs op zondag zal bondscoach Bert Romp bekend maken welke springruiters Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens de wereldruiterspelen.

Dressuur
Er is ook internationale dressuur in het Kralingse Bos. Körner:' Daar is het deelnemersveld niet op zijn sterkst. Daar moeten we eerlijk in zijn. De wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera beginnen voor de dressuur al een week na het CHIO. De toppaarden staan dan al in Spanje. De ruiters,waaronder Anky van Grunsven, zijn er wel, maar met een ander paard. Voor de liefhebbers valt nog veel te genieten in het internationale dressuurprogramma.'

Programma
In opzet is het Rotterdamse concours hippique niet anders dan andere jaren. Springen en dressuur vormen de hoofdmoot van de sport. Daaromheen is een programma samengesteld van tuigpaard- en hackneyrubrieken, ponywedstrijden, geschiktheidsproeven voor jachtpaarden en shows.

Super League
In 2003 worden de belangrijkste concoursen, die officiële wedstrijden voor landenteams op het programma hebben staan, ondergebracht in een nieuwe Super League, waarin veel prijzengeld te verdienen is. Het gaat om acht evenementen, waaronder Rotterdam.

Rotterdam, 15 juli 2002