Gemeente Heeze-Leende


Opening expositie gemeentehuis

Op donderdag 29 augustus a.s. wordt de vierde expositie van dit jaar in het gemeentehuis geopend door wethouder J. Mikkers.

Tijdens de expositie, die van 29 augustus tot 27 november 2002 duurt, worden werken getoond van mw. Riet Henssen-de Regt.

Riet was altijd een beetje jaloers op mensen die goed kunnen tekenen. Ik kon nog geen poppetje tekenen voor mijn kinderen. begon ze haar verhaal.
In 1987, ze was toen de 60 al gepasseerd, vormde dat de aanleiding om zich te gaan bekwamen in de kunst. Het groeide uit tot een belangrijk deel van haar leven en vanaf dat moment heeft het haar niet meer los gelaten.
In 2001 heeft zij de opleiding aan de Kunstacademie van Arendonk met goed gevolg afgerond.

Zij laat zich inspireren door wat zij in haar leven in Nederland en India, waar ze samen met haar man een ziekenhuis heeft opgezet, en op haar verre reizen en in studies heeft gezien en meegemaakt. De oude culturen van India en Mexico spreken haar zeer aan, hetgeen voor de waarnemer in haar werken duidelijk te zien is.

Riet heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd, recent heeft zij nog deelgenomen aan de kunstmanifestatie in Arendonk, en is een graag geziene kunstenaar op diverse kunstmarkten.

Rondleidingen worden op woensdagochtend en vrijdagochtend gegeven. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken bij de Servicebalie, tel. (040) 22 41 581. Voor groepen is het mogelijk om op andere dagen een afspraak te maken.