Ingezonden persbericht


Utrecht, 26 augustus 2002
Eerste kwaliteitskeurmerk buiten VS: voor SNS bank HDI: SNS bank heeft beste Europese Servicedesk

Op 29 augustus aanstaande ontvangt de IT Servicedesk van SNS bank het hoogste kwaliteitskeurmerk dat voor een servicedesk valt te behalen; een kwaliteitskeurmerk van het Helpdesk Institute Benelux (HDI). Het bewuste certificaat is een noviteit uit de Verenigde Staten, waarvoor de belangstelling van Europese bedrijven snel toeneemt. Het is immers een onafhankelijke bevestiging van de kwaliteit van hun dienstverlening. SNS bank is trots op het feit dat haar Servicedesk de primeur heeft. 'Het is het bewijs dat onze innovatieve aanpak samengaat met hoge kwaliteit van dienstverlening', aldus Kees Hazenboom, hoofd Servicedesk van SNS bank.

De Servicedesk van SNS bank ondersteunt de 3.300 medewerkers van SNS bank bij het oplossen van allerhande problemen en vragen op het gebied van IT. Kees Hazenboom, hoofd Servicedesk IT Bank: 'Afgelopen jaren hebben wij intensief geïnvesteerd in onze IT dienstverlening. De Servicedesk is daarmee van reactieve helpdesk uitgegroeid tot een meer proactieve servicedesk.

SNS bank loopt voorop als het gaat om innovatieve -internet-diensten voor klanten zoals SNS Internetbankieren realtime online, SNS Internetsp@ren en SNS i-mode Bankieren. Maar ook binnen de bank is de IT-serviceverlening van hoge kwaliteit. Dat is noodzakelijk omdat de computer ook in het bancaire werk een steeds belangrijkere plaats inneemt. Hazenboom: 'Deze certificering is voor ons een belangrijke erkenning, onze kwaliteiten zijn nu officieel bevestigd'.

Voor certificering onderwerpt het HDI de betreffende servicedesk aan een uitgebreid kwaliteitsonderzoek. Zaken als beleid, strategie, processen, tevredenheid van medewerkers en klanten, people management en resultaten worden grondig doorgelicht. Nico van den Hout, algemeen directeur HDI Benelux: Wij signaleren dat bedrijven zich steeds meer richten op het verbeteren en waarborgen van kwaliteit. Dat is belangrijk, als je bedenkt dat men geconfronteerd wordt met zaken als kostenbesparingen. Er moet immers vaker meer werk verzet worden door minder mensen. In dit licht zie je ook bij servicedesks een groeiende belangstelling voor certificering'.

Op 29 augustus aanstaande ontvangt de Servicedesk van SNS bank het certificaat uit handen van Howard Kendall, directeur HDI Europa. Voor Hazenboom is dit een mooie bevestiging van de gekozen weg, want van rustig achteroverleunen met het certificaat in zijn broekzak is geen sprake. 'Het is een prima basis voor verdere verbetering van onze dienstverlening!'