Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag, 28 augustus 2002

---


Inbraken
Inbrekers hebben drie huizen in Duiven bezocht. In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 augustus is iemand een niet afgesloten woning aan de Zoete Kroon binnengeslopen. Zijn of haar buit bestaat onder meer uit twee creditcards en twee mobiele telefoons. Op dinsdag 27 augustus zijn twee ramen, op een hoogte van vier à vijf meter, van een huis aan de Fanfare opengebroken. Uit deze woning is een aantal goederen weggenomen. Criminelen konden dinsdag 27 augustus niet hun slag slaan bij een huis aan de Scherpeweide. Tussen 06.30 en 14.35 uur probeerden de inbrekers binnen te komen via een raam op de eerste verdieping. Het alarm ging echter af, waarna de daders het hazenpad kozen.

Op zondag 25 augustus is tussen 11.00 en 23.45 uur ingebroken in het Groessense zwembad de Waaij. Men kwam binnen door toegangsdeuren en luiken open te breken. Weggenomen werden onder andere een verrekijker, een telefoon, snoep en drank.

Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontrole Door het verkeershandhavingsteam van politie Gelderland-Midden werd op 27 augustus 2002 verspreid over de gehele dag intensief op snelheid gecontroleerd op verschillende locaties op de Rivierweg te Angerlo. Het verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontroles op deze weg omdat hier, door overtredingen van de maximum toegestane snelheid, veel ongevallen gebeuren. Van de in totaal 5270 gecontroleerde voertuigen reden er 329 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 km per uur.

Aanrijding met letsel
Dinsdagavond 27 augustus 2002 vond een aanrijding met letsel plaats op de Karstraat te Bemmel. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het nieuwe viaduct voor de Betuweroute. Een personenauto raakte op de verkeerde weghelft en botste op een tegemoet komende vrachtwagen. De bestuurder van de personenauto werd verdacht van alcoholgebruik en bij hem is een bloedproef afgenomen. De uitslag is nog niet bekend. De bestuurder van de personenauto raakte bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Persberichten Politie Over-BetuwePostbus 21, 6900 AA Zevenaar Internet: communicatie@politierivierenland.nl