Gemeente Hoogeveen

28 augustus 2002

* Bustocht langs fraai, bedrijvig Hoogeveen *
* Bibliotheek nu ook tussen de middag open *
* Commissie voor bezwaarschriften houdt zittingen *
* Geen spreekuur *

* Collecte *

* Enquête over milieu *

* Rectificatie *

* Hoogeveen wil weten hoe sportief inwoners zijn *
* Gemeente onderzoekt tevredenheid Wvg-gebruikers *
* Bibliotheek Hoogeveen houdt een cursusmarkt *
+ Meldingen Amvb's *

+ Verkeersbesluit *

+ Drank en horecawet *

+ Vrijstelling artikel 19, lid 2 Wet Ruimtelijke Ordening *
+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
+ Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
*

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *
Zaterdag 14 september Open Monumentendag
Bustocht langs fraai, bedrijvig Hoogeveen
Het begint zo langzamerhand een traditie te worden dat in Hoogeveen tijdens de Open Monumentendag een bustocht wordt georganiseerd. De afgelopen jaren hadden we al de "boekweittocht", een tocht over het thema "water" en een tocht die in het teken van het wonen stond. Dit jaar zullen de buspassagiers alles te horen en te zien krijgen over de handel en bedrijvigheid in Hoogeveen en omgeving.

De organisatie ligt in handen van het plaatselijk comité Open Monumentendag, waarin de Historische Kring, de VVV en de gemeente Hoogeveen samenwerken.

Driedeling

Wat de gemeente Hoogeveen betreft is er ten aanzien van de handel en bedrijvigheid een grove indeling in tijd te maken:

1. de vervening
2. de landbouw
3. de industrialisatie

De bus voert u langs plekken die de ontwikkelingen van vroeger tot nu laten zien. De tocht gaat onder meer langs Likeurfabriek/distilleerderij Dikkers (Brinkstraat), DOC aan de Alteveerstraat en de leerlooierij van Bruins Slot aan de Julianastraat.

De Koninklijke Wijnhandel en Slijterij Dikkers aan de Brinkstraat. Geen pand in Hoogeveen heeft zo duidelijk de kenmerken van de Jugendstil, dat zich uit in het gebruik van steen in twee kleuren en tegeltableaus in de gevel. Ook de vormgeving van het bovenraam is bijzonder. Albert Dikkers gaf in 1912 de Hoogeveense gemeentearchitect Carmiggelt opdracht tot het ontwerp en de bouw van dit pand. De historische bustocht op 14 september voert onder meer langs dit pand.

Deskundige uitleg

Wij prijzen ons gelukkig dat we ook dit jaar de sociaal-geograaf en Hoogeveen-kenner drs. W.W. Punt bereid hebben gevonden de bus langs een aantal interessante plekken, die aansluiten bij het gekozen onderwerp, te loodsen. Van het vorig jaar weten we dat hij ons op een zeer onderhoudende manier uitleg kan geven.

Programma

* Vertrek: zaterdag 14 september om 10.00 uur en 13.30 uur
* Instapplaats: Raadhuisplein

* Duur van de tocht: circa 2 uur

* Kosten: 4,50 per persoon (kinderen tot 6 jaar gratis, van 6 tot 12 jaar 3,50). In dit bedrag is begrepen een kopje koffie, thee of limonade

* Opgave: VVV/ANWB Hoogeveen, Hoofdstraat 13, 7902 EA Hoogeveen (telefoon: 0528 - 26 83 73)

Vol is vol

Wacht niet te lang met uw aanmelding. De ervaring van voorgaande jaren leert ons dat er veel interesse voor de Historische bustochten bestaat. En .. vol is vol!

De Koninklijke Wijnhandel en Slijterij Dikkers aan de Brinkstraat. Geen pand in Hoogeveen heeft zo duidelijk de kenmerken van de Jugendstil, dat zich uit in het gebruik van steen in twee kleuren en tegeltableaus in de gevel. Ook de vormgeving van het bovenraam is bijzonder. Albert Dikkers gaf in 1912 de Hoogeveense gemeentearchitect Carmiggelt opdracht tot het ontwerp en de bouw van dit pand. De historische bustocht op 14 september voert onder meer langs dit pand.

Bibliotheek nu ook tussen de middag open

Met ingang van 1 september is de centrale bibliotheek voortaan ook tussen de middag open. De nieuwe openingstijden zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur en woensdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Het aantal openingsuren blijft hetzelfde: 48 uur per week.

Ook in de meeste bibliotheekfilialen verandert er wat Het aantal openingsuren van Krakeel wordt iets verminderd, het aantal dagdelen niet. De openingstijden van Elim, de Fonotheek en De Weide kennen een paar kleine wijzigingen. Alleen de openingstijden van Hollandscheveld en Wolfsbos blijven hetzelfde.

Website

Alle openingstijden zijn te vinden op de website van de bibliotheek: www.obhoogeveen.nl.
In alle bibliotheken ligt bovendien het nieuwe openingstijdenkaartje klaar.

Commissie voor bezwaarschriften houdt zittingen

De bezwaarschriftencommissie houdt woensdag 4 september hoorzittingen in Commissiekamer 2. De zittingen zijn openbaar. De agenda ziert er als volgt uit:

14.45 uur

* Bezwaarschrift familie Duinkerken tegen een besluit van3 juli 2002 inhoudende de aanschrijving tot het verwijderen van de zeecontainer van zijn perceel in Tiendeveen.

15.05 uur

* Bezwaarschriften van W.B. van den Berg namens de heren Bulters en Engberts tegen een besluit van 2 mei 2002 inhoudende het op 6 mei 2002 sluiten van het pand Haagje 254 voor de duur van drie maand en tegen een besluit van 7 juni 2002 inhoudende het op 17 juni 2002 sluiten van het pand Haagje 254 voor de duur van drie maand.

15.30 uur

* Bezwaarschrift van F. W. van Dijk namens W. Steenbergen tegen een besluit van 24 juni 2002 inhoudende de sloopverplichting van de boerderij aan de Hollandscheveldse Opgaande 18.

16.00 uur

* Bezwaarschrift van de familie Hamstra tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 19 juni 2002 inhoudende de weigering van het verlenen van een uitwegvergunning voor het perceel Blankenslaan-West 18 te Hoogeveen.

16.30 uur

* Bezwaarschrift van A.W. Berghuis-Oost tegen een besluit van 24 juni 2002 waarbij aan G.W Bruins-Slot een bouwvergunning is verleend voor het bouwen van een berging en het verbouwen van een woning.

Geen spreekuur

Het spreekuur van wethouder Stoefzand op maandag 2 september vervalt.

Collecte

Volgende week gaan collectanten langs de deuren voor de Nederlandse Kankerbestrijding / Koningin Wilhelmina Fonds

Enquête over milieu

Volgende week staat er in het Hoogeveens Weekblad en de Meppeler Courant een enquête over duurzaamheid, het op een verantwoorde manier omgaan met het milieu of het gebied van afval, energie, maar ook het gebruik van materialen. Een aantal organisaties, waaronder het Consulentschap Natuur- en Milieueducatie, Drenthe, het centrum voor Internationale Samenwerkingf en de Milieufederatie Drenthe, wil graag weten hoe u over dit onderwerp denkt. In de enquête staan onder meer vragen over natuur en energie.

Als u de vragfenlijst invult maakt u kans op een VVV- of bioscoopbond. Let volgende week dus extra op uw huis-aan-huisblad of nieuwsblad.

Trouwen op het internet

Deze week kunt u via het internet twee huwelijken bijwonen.

vrijdag 30 augustus

* 13.45 Jean Beumer en Esther Marjolein Buikema zaterdag 31 augustus
Om de trouwerij te zien typt u: www.hoogeveen.nl en klik op het cameraatje.

Rectificatie

In het Torentje van vorige week is abusievelijk een aankondiging gemaakt van het Digitaal spreekuur van de gemeente. De informatie had betrekking op vorig jaar. Wanneer het volgende Digitaal spreekuur plaatsvindt, is nog niet bekend.

Telefonische enquete onder 1200 mensen

Hoogeveen wil weten hoe sportief inwoners zijn

De gemeente Hoogeveen laat onderzoeken wat haar inwoners doen aan sport en recreatie. Een onderzoeksbureau houdt een telefonische enquête onder 1200 inwoners. Sport en bewegen is maatschappelijk gezien belangrijk. Het is gezond en brengt mensen bij elkaar.

Sport is meer dan 'bewegen in wedstrijdverband', zoals bij voetbal, gymnastiek en volleybal. Ook een fietstochtje, een biljartje leggen in het café en een baantje zwemmen in de vakantie valt onder sport.

De telefonische enquête onder ongeveer 1200 Hoogeveners moet een beeld geven van hoe vaak en de wijze waarop inwoners als sporter actief zijn. Met die gegevens kan de gemeente haar sportbeleid verder vormgeven.

Belang

De enquêteurs van het onderzoeksbureau zijn inmiddels aan het werk gegaan. De gemeente hoopt dat u uw medewerking verleent als u gevraagd wordt enkele vragen te beantwoorden. U helpt de gemeente daarmee. Hoe meer bekend is over het 'sportgedrag'van de Hoogeveners, hoe beter de gemeente daarop kan inspelen.

Heeft u vragen of opmerkingen over het onderzoek, neemt u dan tijdens kantooruren contact op met Silke van Bovene, beleidsmedewerker Sport (tel. 291449)

Gemeente onderzoekt tevredenheid Wvg-gebruikers

De afdeling Voorzieningen Gehandicapten voert in september en oktober een tevredenheidsonderzoek uit onder de mensen die de afgelopen twee jaar een aanvraag voor een voorziening hebben ingediend.

Het onderzoek is bedoeld om na te gaan hoe tevreden (of ontevreden) de cliënten zijn over hun voorzieningen en de dienstverlening.

Niet alle cliënten kunnen deelnemen aan het onderzoek. Uit een steekproef heeft de gemeente 500 cliënten uitgekozen, die de komende maand een vragenlijst krijgen toegestuurd.

Vergelijking

Dit onderzoek wordt ook in andere gemeenten gehouden, zodat de uitslagen kunnen worden vergeleken. Eind dit jaar maakt de gemeente de resultaten bekend.

Voor vragen over het onderzoek kunt u op werkdagen contact opnemen met de afdeling Voorzieningen Gehandicapten (tel. 291508).

In teken landelijke 'Week van het Leren'

Bibliotheek Hoogeveen houdt een cursusmarkt

De centrale bibliotheek in Hoogeveen houdt zaterdag 7 september een grote cursusmarkt. De markt staat in het teken van de landelijke 'Week van het Leren'.

Die dag wordt veel informatie gegeven over de cursussen in Hoogeveen en omstreken in 2002-2003. Ook andere grote bibliotheken in Drenthe houden deze zaterdag cursusmarkten. De markt is uitgebreider dan ooit. Bovendien is er een verkoop van afgeschreven bibliotheekboeken.

Deelnemers

De markt is georganiseerd door Bibliotheek Hoogeveen, Volksuniversiteit Hoogeveen / Zuidwolde en het Centrum voor Kunstzinnige Vorming CKV.

De overige deelnemers zijn: Atelier Tricolor, Alfa College, Computer Gebruikers Hoogeveen, Drenthe-college, Drentse Toal, Eerste Hoogeveensche Houtsnijdersclub, Groei en Bloei, Hof van Haar, Kinderactiviteiten, Muziekschool, Seniorenacademie HOVO, SeniorWeb, Steunpunt Mantelzorg, Toegangsbureau Jeugdzorg / SWW, Theologische vorming Gemeenteleden, Workshops klei door Elisa van den Berg en Yoga voor kinderen door Evelien Klooster.

Waar en wanneer?

* Zaterdag 7 september van 11.00 tot 16.00 uur.
* Centrale Bibliotheek, Bentinckslaan 20a, Hoogeveen.
Wethouder De Haan-Brouwer van onderwijs en cultuur verricht de officiële openingshandeling.

Mededelingen

Meldingen Amvb's

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 8.41, lid 4 van de Wet Milieubeheer bekend, dat in de periode van 22 februari 2002 tot en met 27 juni 2002 diverse meldingen zijn ontvangen van inrichtingen die vallen onder een Algemene Maatregel van Bestuur als bedoeld in artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer.

De navolgende meldingen zijn ingediend: Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen Milieubeheer:


* De heer S. Siy, voor het wijzigen van een snackbar in een rustig Mexicaans café gelegen aan de Grote Kerkstraat 16 te Hoogeveen.
* De heer S. Siy, voor het veranderen van een restaurant naar een rustig bruin café gelegen aan de Grote Kerkstraat 18 te Hoogeveen.

Besluit voorzieningen en installaties Milieubeheer:


* Essent Kabelcom, voor het plaatsen van een telecom netstation op het perceel Kolfstraat (ongenummerd) te Hoogeveen.
* Hannover Milieu- en Veiligheidstechniek B.V., voor het plaatsen van een waterzuiveringsinstallatie ten behoeve van een grond- en grondwatersanering gelegen aan de Industrieweg 49 te Hoogeveen.

Besluit opslag- en transportbedrijven Milieubeheer:


* Koops Handelsonderneming, voor het oprichten van een bedrijfsruimte voor de opslag van hoofdzakelijk metalen dakprofielen gelegen aan de Gosem Engelsstraat 6 te Elim
* Profix, voor het veranderen van de bestaande inrichting gelegen aan de Plesmanstraat 37 te Hoogeveen. De verandering betreft uitbreiding van het bedrijfsgebouw met enkele ruimten. In één van deze ruimten is een kluis voor de opslag van maximaal 500 liter of kilo gevaarlijke (afval)stoffen.

Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen Milieubeheer:


* Kwik-Fit Nederland B.V., voor het oprichten van een herstelinrichting voor motorvoertuigen gelegen aan de Brinkstraat 4-6 te Hoogeveen.

* Autobedrijf Grimmius, voor het oprichten van een autobedrijf gelegen aan de Thijs Thalenstraat 5-7 te Hollandscheveld.
* Amsterdam Sports Cars, voor het oprichten van een garagebedrijf voor onderhoud en restauratie van oldtimers (MGA en MGB) gelegen aan de Lindberghstraat 33 k te Hoogeveen. Er vinden geen spuitwerkzaamheden plaats.

Besluit melkrundveehouderijen Milieubeheer:


* Maatschap E. Bakker en J. Meisner, voor het veranderen van de bestaande melkrundveehouderij, gelegen aan de Hoofdweg 3 te Stuifzand.

De meldingen kunnen met ingang van 29 augustus 2002 op werkdagen tijdens kantooruren worden ingezien bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:30, eerste lid juncto 3:19, tweede lid, onder b van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij voornemens zijn om op grond van de artikelen 8.22 en 8.23 van de Wet Milieubeheer tot wijziging over te gaan van de door hen verleende milieuvergunningen van:

* Culi d'Or, gelegen aan de Parmentierstraat 16 te Hoogeveen.
De reden om tot wijziging van de vergunningen over te gaan is gelegen in het feit dat de aan de vergunningen verbonden voorschriften, gelet op de huidige technische mogelijkheden ter bescherming van het milieu en de ontwikkelingen met betrekking tot de kwaliteit van het milieu, ontoereikend zijn om de nadelige gevolgen voor het milieu zoveel mogelijk te voorkomen c.q. te beperken.

De voorgenomen wijzigingen hebben betrekking op de ammoniakkoelinstallatie, het energieverbruik en het onderhoud van de stook- en verwarmingsinstallaties in de inrichting.

Verder maken Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:19, tweede lid, onder b en 3:30, eerste lid van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om op grond van artikel 8.42, eerste lid, Wet milieubeheer, juncto artikel 5, eerste lid, uit de Bijlage onder B, van het besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer een nadere eis te stellen bij de volgende inrichting:
* Stichting Dorpshuis "De Vuurkorf", gelegen aan de Middenraai 79b te Nieuweroord.

De nadere eis heeft betrekking op het toegestane geluidsniveau ten gevolge van activiteiten in de inrichting.

De ontwerp-besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf

28 augustus tot en met
13 september 2002 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (stadskantoor). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze beschikkingen op de aanvragen.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 13 september 2002 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Verkeersbesluit

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om aan de Dokter van de Veldestraat te Hoogeveen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (tel. 291646).

Drank en horecawet

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend, dat zij op 27 augustus 2002 een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet hebben verleend aan:
* Korfbalvereniging ELKO, Carstensdijk 100, Elim.
Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen

Bouwaanvragen:

* Pinox B.V.,vernieuwen winkelpui, Hoofdstraat 171
* Schonewille F., plaatsen van een dakkapel, Herman Bavinckstraat 24
* Meinen F., bouwen van een tuinhuisje, Rechtuit 40, Hollandscheveld
* CAD Drenthe, uitbreiden van kantoorruimte, van Goghlaan 1a
* Schaap B., bouwen van een schuurtje, Eykmanhof 27
* Zwiers J., uitbreiden van een woning, Noorderweg 18, Hoogeveen
* Smit A.G., plaatsen van een dakkapel, Toldijk 14
* Aannemers- en sloopbedrijf J. Bork B.V., wijzigen en vergroten van een bedrijfsloods (2e fase), Zwartschaap 46, Stuifzand
* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een woning, Bloklandweg 33, Noordscheschut

* Spang J., uitbreiden van een garage, Hollandscheveldse Opg 19a, Hollandscheveld

* Drenth H., verbouwen van een garage tot slaapkamer met badkamer, Veldbrake 60, Pesse

* Anakotta J.D., verbouwen van een woning (voor- en achtergevel), Canopus 44

* Houthooft R.A.M., verbouwen van een garage, De Schoof 8,
* Bakker Bouwcenter, verbouwen van een bedrijfshal tot winkelpand (groothandel ijzerwaren) Kanaalweg 2

* Kikkert B., plaatsen van een dakkapel, Behringhof 61
* Fam Brouwer en Kleine, plaatsen van een dakkapel, Dravik, 27 en 29
* Domesta Woonstichting, uitbreiden van een woning, De Grutto 55
* Drenth H., veranderen en vergroten van een loods, Middenraai 54, Nieuweroord

Bouwmeldingen:

* Hopster D.J., uitbreiden van een woning (woonkamer), De Komenij 4, Noordscheschut

* Weide van der H.J., bouwen van een tuinhuisje, Oostopgaande 10, Nieuwlande

* Speksnijder J., bouwen van een tuinhuisje, Blankenslaan-West 79
* Lande van der J.B.I., bouwen van een tuinhuisje, Pesserstraat 60
* Jonge de J.J., bouwen van een tuinhuisje, Jupiter 81
* Velsen van J., bouwen van een tuinhuisje, Poolster 25
* Schutte K., bouwen van een tuinhuisje Zwembadweg 38
* Wildeboer H., bouwen van een tuinhuisje, Neptunus 38
* Vos H.M., bouwen van een tuinhuisje, Hoofdweg 11, Stuifzand 24.

Verleende bouwvergunningen

Bouwvergunningen:

* H.J. Claus, bouwen van een woning, Drostenraai 47
* R. Woltinge, bouwen van een woning, Drostenraai 47a
* DOC Kaas BA, bouwen van een pekellokaal, Buitenvaart II
* B. Kikkert, herbouwen van een schuur, Langedijk 19,
* A. Zuidema, bouwen van een woonboerderij, Wijsterseweg 2
* R. van der Weide, verbouwen van een woning, Jos van Aalderenlaan 48

* P.S. Blom, bouwen van een woning, Karper 19
* Het mozaïek, uitbreiden van een schoolgebouw, Zuideropgaande 150
* F. Koopman, bouwen bijkeuken, Ruysdaelstraat 7
Bouwvergunningen van rechtswege:
* J.H.S. Holthof, uitbreiden van een woning, Lisdodde 11
Gewijzigde bouwvergunning
* Bikkel industriële dienstverlening, bouwen bedrijfshal op kavel C3 i.p.v. C6, Buitenvaart I

Sloopvergunning

* Woonstichting Actium, slopen woningen Driehoekskamp 2 t/m 10, Fluitenberg
Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd
Vrijstelling artikel 19, lid 2 Wet Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders hebben met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verleend van het Bestemmingsplan Landelijk Gebied ten behoeve van de bouwvergunning van Drentse-Overijsselse Cooperatie Kaas B.A. voor het bouwen van een pekellokaal op het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Buitenvaart II, ten zuiden van de A37 en ten oosten van de Mr. Cramerweg. De bouwvergunning is opgenomen in het overzicht van verleende bouwvergunningen. Aan het eind daarvan is de mogelijkheid tot het maken van bezwaar vermeld.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Plan in Hoofdzaak ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* W.Smit, voor het bouwen van een woning met garage ter vervanging van de bestaande woning met schuur aan de Wilfred Stillweg 7 te Hoogeveen.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 29 augustus 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Stadscentrum vrijstelling te verlenen aan het volgende bouwplan:

* M.J.H. Lumer, voor het bouwen van een garage op perceel Van Limburg Stirumstraat 53 te Hoogeveen

Het bouwplan ligt met ingang van 29 augustus 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector bouwen en wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen tegen het verlenen van de vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Stadscentrum ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Noord A2 ten behoeve van de volgende bouwaanvraag ;
* Oude Lenferink, voor het tijdelijk plaatsen van een nissenhut aan het Prins Mauritsplein te Hoogeveen

Het bouwplan ligt met ingang van 29 augustus 2002 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage op de centrale balie van de sector bouwen en wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen tegen het verlenen van de vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, Noord A2 ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplannen Hollandscheveld, Schoonvelde West 15e uitwerking,Trasselt 3e uitwerking, Noord A1 en Toldijk ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:
* J.L.Bijl,voor het bouwen van een kap op de garage Riegheidestraat 52 te Hollandscheveld.

* J.de Jonge, voor het uitbreiden van de woning, Van Leeuwenhoekstraat 43 Hoogeveen.

* J.A.Veerman, voor het bouwen van een serre aan De Schoof 18 te Hoogeveen

* G.Gruppen, voor het verbouwen en uitbreiden van een woning aan de Stationsstraat 12 te Hoogeveen.

* Essent, voor het bouwen van een 10kV station aan de Toldijk te Hoogeveen.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 29 augustus 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.