Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 29/8/2002
Auteur: Carel Bouman

Fietsendief aangehouden

TILBURG Gisteravond om kwart over acht ongeveer, hebben agenten aan de Ringbaan West een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van de fiets van een 46-jarige vrouw uit Tilburg en heeft een waarde van 585 euro. De fiets werd weggehaald vanaf de oprit van een woning aan de Vijverlaan. Aan de hand van het signalement dat attente buurtbewoners aan de politie konden geven kon de man kort na de diefstal worden aangehouden aan de Ringbaan West.

Jonge bromfietser geeft valse naam op

TILBURG Tijdens speciale surveillance op het gedrag van bromfietsers hebben agenten gisteravond aan de Gasthuisring een 14-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. De agenten zagen de Tilburgse jongen op een snorfiets over de Gasthuisring rijden en de wel erg jonge leeftijd van de jongen trok de aandacht van de agenten. Als ze hem op zijn bromfiets aan de kant zetten probeert hij er nog wel onderuit te komen door een valse geboortedatum op te geven, maar als de agenten hem te verstaan geven dat het opgeven van een valse geboortedatum ook strafbaar is (opgeven valse naam) koos de knaap eieren voor zijn geld en gaf hij zijn juiste persoonsgegevens op. Eenmaal in gesprek met de agenten werd ook duidelijk dat de bromfiets waarop de jongen reed, zonder toestemming bij zijn oom was meegenomen.

Tilburgse vrouw moet onder dwang pinnen

TILBURG Gisteravond, tussen tien over tien en tien voor halfelf, werd aan de Westermarkt in Tilburg een 20-jarige vrouw uit Tilburg onder bedreiging met een mes gedwongen te pinnen bij een geldautomaat van de Rabobank aan de Westermarkt. De vrouw, die op haar fiets op weg naar huis was, dacht al fietsende dat ze een lekke band had en plaatste daarom haar fiets in een fietsenrek aan de Westermarkt. Dan wordt zij door een tot nu toe onbekende man belaagd die haar onder bedreiging met een mes dwingt te pinnen. Hij haalt 200 euro uit de geldautomaat en eist ook de portemonnee van de vrouw en haar mobiele telefoon.

Agenten houden man aan voor huiselijk geweld

TILBURG Vanmorgen, even voor zes uur, hebben agenten in zijn woning in de wijk het Zand een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de zware mishandeling van zijn even oude echtgenote, die hij met een kunststof kruk op het hoofd sloeg. De vrouw liep hierdoor vermoedelijk een gebroken neus en een wond in het achter hoofd op. De wond in het achterhoofd werd in het TweeStedenziekenhuis gehecht. De man werd in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.