Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-08-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.05 uur

Ruim 3600 automobilisten gecontroleerd op snelheid

RENSWOUDE Op de Dorpsstraat vond woensdagochtend van 10.30 12.00 uur een snelheidscontrole plaats. Van de 701 voertuigen werden 41 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/h, waar 50 km/h mag worden gereden.

AMERONGEN Op de Koningin Wilhelminaweg vond woensdagochtend een snelheidscontrole plaats van 10.10 12.00 uur. Van de 618 gecontroleerde voertuigen reden 36 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/h, waar 50 km/h is toegestaan.

RENSWOUDE Op de Arnhemseweg vond woensdagochtend van 09.30 10.30 uur een snelheidscontrole plaats. Van de 471 gecontroleerde voertuigen reden 6 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/h, waar 80 km/h mag worden gereden.

RHENEN Op de Lijnweg werd woensdagochtend gecontroleerd op snelheid van 09.50 12.00 uur. Daar reden 1811 voertuigen voorbij de radarapparatuur. Zeven automobilisten reden te hard. 92 km/h was de hoogst gemeten snelheid waar 80 km/h mag worden gereden.

Twaalf bekeuringen voor negeren gesloten verklaring MAARSBERGEN Woensdag aan het einde van de middag vond op de Woudenbergseweg een controle plaats voor het negeren van de geslotenverklaring op de ventweg. Tijdens deze controle werden 12 automobilisten bekeurd.

Verkeerscontrole resulteert in 59 bekeuringen
VEENENDAAL Op de Wageningselaan werd woensdagmiddag van 13.00 17.00 uur een algehele verkeerscontrole gehouden. 523 bestuurders van autos en bromfietsers werden gecontroleerd. 59 bekeuringen werden uitgeschreven, voornamelijk voor het niet dragen van de gordel, overtreden van de maximum snelheid, geen bromfietscertificaat, geen APK goedgekeurde auto en niet handsfree bellen.

Graffiti-spuiters aangehouden

VEENENDAAL Op de Vuurvlinderronde werden woensdagmiddag twee jongens uit Veenendaal (19 en 16 jaar) aangehouden voor het kalken van graffity op basketbalborden.

Een getuige had de jongens aan het werk gezien en de politie gebeld. Terwijl ze nog bezig waren met het bekladden van de borden konden de twee daders worden aangehouden. Na verhoor werd met hen de afspraak gemaakt dat zij de borden schoon maken. Mocht dit niet gebeuren dan wordt alsnog proces-verbaal opgemaakt.

Mountainbiker gewond door aanrijding

WIJK BIJ DUURSTEDE Woensdagavond omstreeks 19.45 uur reed een 49-jarige man uit Wijk bij Duurstede met zijn mountainbike over de Kotter in de richting van de Roef. De man schrok van een plotseling opduikende jongen, stuurde naar links en reed tegen een stoeprand aan en werd gelanceerd.
Hij kwam tegen een boom in het plantsoen terecht en klaagde over pijn in zijn rug. Een ter plaatse gearriveerde huisarts adviseerde de man te laten overbrengen naar het UMC voor nader onderzoek.