Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.10 uur

Aanhoudingen in verband met nepvuurwapen

NIEUWEGEIN Woensdagavond rond 20.00 uur zijn aan de Ravenswade twee mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van een nepvuurwapen.

Getuigen hadden gezien dat twee personen in een auto een vuurwapen hadden. De politie ging erop af en traceerde de auto op een parkeerterrein aan de Ravenswade. Politieagenten hebben met getrokken dienstpistolen de twee mannen, een 18-jarige man uit Schalwijk en een 23-jarige man uit Tull en t Waal, vervolgens in de auto aangehouden. De verdachten werden geboeid overgebracht naar het politiebureau. In de auto vond de politie een nepvuurwapen. Het wapen is in beslag genomen en de verdachten worden verhoord. Een van de verdachte, de 23-jarige, is tevens overgedragen aan de Vreemdelingendienst omdat hij vermoedelijk niet over de juiste verblijfsvergunning beschikt.

Verkeersongeval letsel

NIEUWEGEIN Aan de Sluyterslaan vond woensdagmiddag rond 13.15 uur een aanrijding plaats tussen een 25-jarige automobilist uit Nieuwegein en een 62-jarige fietser uit Utrecht.

Het ongeval ontstond op de kruising met de Hildo Kropstraat. De Nieuwegeiner zag de fietser plotseling van links komen, remde, maar kon de Utrechter niet meer ontwijken en schepte de man. De Utrechter belandde op de motorkap van de auto en vervolgens op de grond.

De Utrechter is met letsel aan zijn hoofd en linkerschouder overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Verkeersongeval letsel

IJSSELSTEIN Woensdagavond rond 18.45 uur vond aan de Rietzangerlaan een ongeval plaats waarbij een 12-jarige fietser gewond is geraakt en overgebracht moest worden naar het ziekenhuis.

Een 50-jarige automobilist uit IJsselstein reed over de Rietzangerlaan. Ter hoogte van de kruising met het Vinkenerf kwam plotseling de 12-jarige jongen uit IJsselstein met zijn fiets de weg oprijden. De automobilist kon de jongen niet meer ontwijken waardoor de aanrijding ontstond.

De jongen is met pijn aan zijn been overgebracht naar het Antonius ziekenhuis.