Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.25 uur

Man rijdt door na aanrijding

ABCOUDE Woensdagavond rond 22.45 uur is een 56-jarige inwoner van Abcoude aangehouden nadat hij is doorgereden na een aanrijding. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. De politie kreeg de melding dat aan de Hoogstraat een personenauto een vrouw had aangereden. De vrouw viel daardoor op het trottoir en bezeerde haar elleboog. De bestuurder van de personenauto was vervolgens doorgereden. Omstanders hadden echter het kenteken genoteerd waardoor de man op zijn huisadres door de politie kon worden aangehouden. Omdat de adem van de man naar alcohol rook moest hij een blaastest afleggen, daaruit bleek dat hij een alcoholpromillage van 1,55 in zijn lichaam had. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Bromfietscontrole

ABCOUDE Het scooterteam van de politie heeft woensdag van 15.00 tot 22.00 uur een controle gehouden. In totaal werden aan de Amsterdamsestraatweg 31 bromfietsen gecontroleerd. Slechts twee brommers bleken te voldoen aan alle eisen.

De volgende boetes werden onder meer uitgedeeld:
- 25 boetes voor overschrijding van de constructiesnelheid
- 6 bekeuringen voor een te hoog geluid

- 2 boetes voor het niet dragen van de helm
- 2 boetes voor niet werkende remmen

- 2 boetes voor het niet in bezit zijn van een bromfietscertificaat
- 2 bekeuringen voor het niet kunnen tonen van de verzekering
Verder werd één persoon aangehouden omdat zijn bromfiets een vals framenummer had en één persoon deed afstand van een bromfiets in verband met technische gebreken. Ook bleek uit de controle dat een 22-jarige Amsterdammer nog een aantal boetes had openstaan. De Amsterdammer heeft het openstaande bedrag direct betaald.

Verkeersongeval letsel

OUDEWATER Woensdagmiddag rond 15.40 uur vond aan het Arminiusplein een aanrijding plaats waarbij een 81-jarige fietser uit Oudewater gewond raakte aan zijn hoofd.

De 81-jarige man reed over de Westsingel en wilde linksaf het Arminiusplein oprijden. Op dat moment wilde een automobilist (leeftijd en woonplaats nog onbekend) die over het Arminiuspleiun reed, rechtdoor rijden richting de Oost IJsselkade. De automobilist zag de fietser over het hoofd en reed hem aan. De man uit Oudewater viel op de motorkap en vervolgens op de grond.

De fietser is voor behandeling van zijn verwonding overgebracht naar het Hofpoort ziekenhuis.