Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Autodieven na achtervolging aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen na een achtervolging vanuit de Bilt een man en een vrouw aangehouden voor autodiefstal.

Omstreeks 10.45 uur kreeg de politie in De Bilt een melding dat op het Henri Dunantplein een auto met geweld was ontvreemd. De verdachten, een man en een vrouw, zouden in de richting van Utrecht weggereden zijn. In Utrecht zagen verschillende politiemensen de auto rijden en de achtervolging werd ingezet.

Agenten zagen vanaf de Pijperlaan het voertuig met zeer hoge snelheid in de richting van het 24 oktoberplein rijden. De agenten probeerden het voertuig klem te rijden, maar de bestuurder zag toch kans tussen twee voertuigen door over het fietspad in de richting van de Rijksweg A2 over de martin Luther Kinglaan weg te komen.

De verdachten reden voor de brug over het Amsterdamrijnkanaal naar rechts de berm in om vervolgens het fietspad van de Ds. Abernathylaan op te rijden. De vlucht werd vervolgd over het fietspad de brug over in de richting van het industrieterrein van de Groenewoudsedijk. Op dat moment raakte de politie de auto even uit het zicht. Getuigen verklaarden aan de politie dat het voertuig met hoge snelheid het terrein van een fabriek was opgereden.

Ter plaatse zagen agenten de vrouwelijke verdachte 22 jaar en afkomstig uit Bussum- lopen. De vrouw werd aangehouden. De man 36 jaar en afkomstig uit Benschop- werd even later op het fietspad van de Ds. Abernathylaan aangehouden. Beiden werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. De politie is nog op zoek naar getuige(n) die met name op of rondom de brug over het Amsterdamrijnkanaal de verdachten hebben zien rijden. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel. 0900 8844.

Dief biedt gestolen fiets aan

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het te koop aan bieden van een gestolen fiets.

Omstreeks 22.15 uur zat een aantal mensen -waaronder een politieman in zijn vrije tijd - bij een horecagelegenheid aan de Oudegracht. Plotseling kwam een man langs het terras en bood de bezoekers een fiets te koop aan. Omdat de prijs in verhouding veel te laag was vertrouwde de agent het niet en greep in.

De 29-jarige dief werd door de politie aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagmiddag vond op het Stationsplein een aanrijding tussen een vrachtwagen en een motorfiets plaats.

Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Dungen reed omstreeks 16.35 uur over het Stationsplein vanuit de richting van het Moreelsepark. Op het kruispunt met het Smakkelaarsveld wilde hij rechtsaf slaan. Hierbij zag hij een 44-jarige motorrijder uit IJsselstein en zijn 39-jarige passagier eveneens uit IJsselstein over het hoofd.

De motorrijder kwam ten val. De vrouwelijk passagier liep verwondingen op aan haar been en ging voor onderzoek naar het Oudenrijn ziekenhuis.