Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.50 uur

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Woensdagmiddag vond aan de Leif Eriksonstraat een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser plaats.

Omstreeks 17.45 uur reed een 17-jarige jongen uit Amersfoort met zijn bromfiets over de Cartierstraat vanuit de richting van de Columbusweg. Ter hoogte van de Leif Eriksonstraat wilde hij linksaf slaan. Omdat op de hoek een bestelbus stond geparkeerd had hij onvoldoende zicht op het andere verkeer.

Vermoedelijk nam de jongen de bocht te ruim en kwam gedeeltelijk op de andere weghelft terecht. Hierbij kon hij een aanrijding met een 10-jarige fietser uit Amersfoort niet meer voorkomen. Een frontale aanrijding was het gevolg waarbij het 10-jarige jongetje met beenletsel naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.

Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT Woensdagmiddag rond 17.10 uur vond aan de Databankweg een aanrijding plaats tussen twee personenautos.

Een 21-jarige automobilist uit Barneveld verleende vermoedelijk toen hij links afsloeg geen voorrang aan een automobilist (woonplaats en leeftijd onbekend) die uit tegengestelde richting rechtdoor reed. Een aanrijding was het gevolg.

De Barnevelder liep door het ongeval een hoofdwond op en is voor behandeling door een ambulance overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. Beide voertuigen zijn we

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Woensdagmiddag heeft de politie van 17.00 tot 17.30 uur aan de Vlasakkerweg gecontroleerd of weggebruikers zich hielden de eenrichtingsverklaring. Negen personen kregen een bekeuring omdat zij zich niet aan de verkeersregel hielden.