Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459826
Fax 071-5459326
Afkomstig van: C.J.W. van Swieten- de Jong
Datum: 29 augustus 2002
·
Getuige van verkeersconflict Katwijk
De politie is op zoek naar een mevrouw die op 24 augustus omstreeks 01.00 uur, getuige was van een conflict tussen twee automobilisten op de Koningin Julianalaan. Omstreeks die tijd hadden een 19 jarige Noordwijker en een 49 jarige Katwijker onenigheid gekregen over een inhaalmanoeuvre en het op korte afstand volgen. Ter hoogte van de Piet Heinlaan waren beide automobilisten gestopt. De Katwijker zou toen de Noordwijker een slag in het gezicht gegeven hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt de automobiliste die passeerde en daarbij verklaarde dat ze alles gezien had.

Hennepkwekerijen Katwijk/Noordwijk
De politie heeft woensdag 28 augustus drie invallen gedaan in woningen. Het vermoeden bestond dat bij een woning aan de Zeeweg in Katwijk een hennepkwekerij gehouden werd. Te plaatse troffen agenten op de tweede verdieping inderdaad een kwekerij aan met 50 lampen. De 1300 bloempotjes waren op dat moment echter leeg. Wel bleek er ook geknoeid te zijn met de electriciteit.De NUON is in kennis gesteld en zal aangifte doen. De 53 jarige bewoner werd aangehouden en verhoord. Ook in een woning aan het Zuideinde in Noordwijk deed de politie een inval. Hier werden 100 hennepplantjes en acht lampen aangetroffen. De bewoner van dit pand wordt op een later tijdstip verhoord. Tijdens dit onderzoek aan het Zuideinde zagen agenten dat bij een nabijgelegen woning een plastic zak met weetbladeren op het schuurdak gegooid werd. De 45 jarige bewoonster van dat pand werd aangehouden. Zij bleek de weet van 40 plantjes op het dak te hebben gegooid toen ze agenten in het naburige pand bezig had gezien. Allen krijgen proces verbaal en hun goederen zijn inbeslaggenomen.

Rijden onder invloed Noordwijk
Een 60-jarige man uit Noordwijk reed op woensdag 28 augustus rond 21.00 uur op de Marijkestraat
tegen een geparkeerde auto en kwam tegen een muurtje tot stilstand. Ter plaatse gekomen agenten constateerden alcohol gebruik bij de man. Hij werd daarop aangehouden. Bij de bestuurder is een ademanalyse afgenomen en de uitslag was 270 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder is met een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur naar huis gezonden.

Snelkraak Lisse
Op donderdag 29 augustus rond 04.05 uur pleegden onbekenden een snelkraak bij een elektronicazaak aan de Kanaalstraat. Met een vanuit de Kanaalstraat gestolen auto werd de volledige voorpui van de winkel er uit gereden. Uit enkele vitrines werden een nog onbekend aantal digitale camera's en mobiele telefoons gestolen. De snelkrakers hebben zich daarna uit de voeten gemaakt. De gestolen auto werd in de winkel achtergelaten. De politie stelde direct een grootscheeps onderzoek in. Dit onderzoek leidde vooralsnog niet tot een gunstig resultaat. De politie zet haar onderzoek voort.

Verkeersgedrag schoolgaande jeugd Rijpwetering
Voor de meeste scholieren is de vakantieperiode weer voorbij. Om hen zo veilig mogelijk naar school te laten fietsen houdt de politie de komende weken toezicht op het verkeersgedrag. Dit zal met namen het geval zijn op de Riepselaan, ter hoogte van de Poeldijk. Het extra toezicht start op 16 september en vindt veelal in de ochtenduren plaats. De eerste week worden fietsers en andere verkeersdeelnemers bij een overtreding gewaarschuwd. Vanaf de tweede week zullen eventuele overtredingen met een bekeuring afgedaan worden.

Geweld in het verkeer Leiderdorp
Bij een verkeersruzie op de Persant Snoepweg zijn op woensdag 28 augustus rond 08.20 uur een 17-jarige man uit Leidschendam en een 20-jarige man uit Zoeterwoude-Rijndijk door een nog onbekende automobilist mishandeld. De twee werden in hun bestelbusje ingehaald door een nog onbekende automobilist. Vervolgens sneed deze automobilist de twee en ging boven op de rem staan. Toen de twee hem op zijn gedrag aanspraken ging het mis. De man stak toe met een schroevendraaier. De Leidschendammer hield er schrammen in de nek aan over.De man uit Zoeterwoude kreeg een klap op het hoofd. Beiden deden bij de politie aangifte van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Straatroof Leiden
Op woensdag 28 augustus omstreeks 10.05 uur liep een 34-jarige man uit Leiden over de Maresingel. Op het moment dat hij aan het bellen was werd hij voorbij gereden door een manspersoon op een brommer. Deze griste de telefoon uit zijn handen en reed vervolgens door. De man heeft aangifte gedaan van de straatroof.

Doorrijden na aanrijding Leiden
Op woensdag 28 augustus omstreeks 15.20 uur hield de politie een 25-jarige man uit Kouderkerk aan den Rijn aan. De man bleek even tevoren omstreeks 14.36 uur een 9-jarige jongen uit Bodegraven te hebben aangereden op de Lammenschansweg. De bestuurder van de auto zag de van rechts komende fietser bij een oversteekplaats over het hoofd. De fietser kwam tegen de rechterzijde van het voertuig en kwam ten val. De bestuurder van de auto is hierop doorgereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De jongen heeft lichte verwondingen overgehouden aan de aanrijding.

Alcoholcontrole Alphen aan den Rijn
Hield de politie op woensdag 28 augustus omstreeks 01.00 uur een kleine alcoholcontrole op de President Kennedylaan. 19 passanten werden gecontroleerd. Een van de passanten een 31-jarige man uit Alphen aan den Rijn blies positief. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag was 340 ug/l (limiet 220 ug/l). Met een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur werd hij heengezonden.

Aanrijding Alphen aan den Rijn
Op woensdag 28 augustus omstreeks 17.48 uur vond er een aanrijding plaats op de Eikenlaan. Een 19-jarige bestuurder van een bestelauto uit Alphen aan den Rijn reed over de Eikenlaan in de richting van de Leidsche Schouw. Op het moment dat hij een stadsbus wilde passeren die in tegenovergestelde richting bij een bushalte stond kwam er een 42-jarige fietser uit Rotterdam achter de stadsbus vandaan. De bestuurder remde nog maar kon een aanrijding met de fietser niet meer voorkomen. De fietser is met verwondingen overgebracht naar het LUMC te Leiden.

Bedrijfsongeval met dodelijke afloop Waddinxveen
Op woensdag 28 augustus omstreeks 13.15 uur is een 56-jarige man uit Rotterdam in een bedrijf aan de Bredeweg overleden aan de gevolgen van een val. De man stond in een houten bak op de lepels van een vorkheftruck en is door nog onbekende oorzaak gevallen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


Bekeuringen bij gaslek Boskoop
De politie in Boskoop heeft bij een gaslekkage onder het wegdek van de Nieuwstraat op 26 augustus automobilisten op de bon gezet voor het parkeren buiten parkeervakken. Ondanks wegwerkzaamheden in deze smalle straat waren er aldaar auto's geparkeerd. Hierdoor was de doorgang voor de brandweer belemmerd. Een opstopping en een kleine aanrijding tussen een brandweerauto en een geparkeerde auto was het gevolg. Bovendien kon het gaslek slechts te voet benaderd worden.

Aanrijding met gewonden Gouda
Op woensdag 28 augustus om 22.00 uur kreeg de politie de melding van een ernstige aanrijding met gewonden op de kruising Bodegraafsestraatweg-Thorbeckelaan in Gouda. Ter plaatse bleek dat een 73-jarige automobilist uit Amsterdam op de kruising geen voorrang had verleend aan een 20-jarige automobilist uit Gouda.Een aanrijding was het gevolg. De 73-jarige kon niet zelfstandig uit het voertuig komen. De brandweer heeft het dak van de auto afgeknipt waarna de man uit zijn auto gehaald kon worden. Beide mannen zijn naar het Bleuland ziekenhuis gebracht. De technische verkeers politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de aard en de oorzaak van de aanrijding. De politie maakt proces-verbaal op.