Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 29-08-2002
Persberichten donderdagochtend 29 augustus 2002 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Doorrijder gezocht
MEPPEL Woensdagmiddag tussen 15.00 en 21.30 uur is een geparkeerde gele bestelbus aan de Koekoekstraat aangereden, en aan de zijkant fors beschadigd. De dader is vermoedelijk ook een bestelbus, gezien de hoogte van de schade. Mogelijk heeft de veroorzaker de aanrijding niet gemerkt. De politie is op zoek naar de veroorzaker en vraagt eventuele getuigen om zich te melden, hetzij via telefoon 0900-8844, of op het e-mailadres meppel@politie-drenthe.nl

Fietsendief opgepakt
MEPPEL Woensdagmiddag meldde een bewoner van de Piersonstraat bij de politie met de mededeling dat er een dronken man bij hem in de schuur lag te slapen. Ter plekke trof de politie een 30-jarige bekende aan, zonder vaste woonplaats. Hij had een fiets bij zich die niet zijn eigendom was. Hij is aangehouden, en is na ontnuchtering verhoord. Hij bekende de diefstal van de fiets, een blauwe Batavus damesfiets, waar helaas geen aangifte van is gedaan. Voor de diefstal ontving hij een dagvaarding.

Auto-inbraak
HOOGEVEEN Woensdagavond tussen 22.00 en 02.00 uur is in de Hoofdstraat een auto opengebroken. De 30-jarige eigenares uit Hoogeveen mist de radio-cdspeler, en zit met een kapotgeslagen zijruit.

Winkeldief opgepakt
EMMEN Woensdagmiddag tegen 13.00 uur is een 36-jarige man uit Aalden betrapt in een winkel op het Mondriaanplein, terwijl hij beveiligingslabels van kleding knipte. De man sloeg op de vlucht, maar kon na een achtervolging door winkelpersoneel en de gewaarschuwde politie worden aangehouden. Hij had ook spullen bij zich die in een andere winkel in het centrum waren gestolen. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Verdachte bedreiging aangehouden
HOOGEVEEN Woensdagavond tegen 19.00 uur kreeg de politie een melding dat er trammelant was in De Putter. Ter plekke bleek, door problemen in de familiesfeer, een 20-jarige man met een groot mes op straat te lopen. Toen hij de agenten zag richtte hij zijn agressie op hen. Na meerdere waarschuwingen om het mes weg te leggen is hij gepepperd, en kon zonder probleem worden aangehouden. Het mes is in beslag genomen, en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege de bedreiging met het mes. Omtrent de aanleiding heeft de politie hierin bemiddeld.

Naakte man van straat geplukt
EMMEN Woensdag tegen 12.00 uur kreeg de politie een melding dat er een naakte man in de Spoorstraat liep. Daar troffen agenten een 24-jarige man uit Emmen aan, die volledig door het lint ging. De man is overgebracht naar het bureau, en enkele uren later naar de MFE vanwege zijn psychische problemen.