Gemeente Papendrecht

15 augustus 2002

Nieuwe wijkagent aanspreekpunt A.Z.C.
Deze week is Haci Erdogan zijn werkzaamheden gestart bij de politie Papendrecht. Erdogan is het aanspreekpunt binnen de politie voor het asielzoekerscentrum. Daarnaast is

hij wijkagent(GPF-er), in de wijk Oostpolder.

Haci Erdogan werkt sinds vier jaar als vrijwilliger met allochtonen in zijn woonplaats Alblasserdam en is sinds kort acht uur per week werkzaam als opbouwwerker voor allochtone jongeren in die gemeente. Eerder werkte hij 4,5 jaar bij de surveillancedienst in de Alblasserwaard-west en 2 jaar als wijkagent in de binnenstad van Dordrecht waar hij tevens projecttrekker was van het project Samen Veilig Ondernemen.

Rommeldam in het teken van sprookjes.

Het is weer zover, Rommeldam komt er weer aan. Van 26 t/m 30 augustus is jeugdcentrum Interval weer voor het eerst geopend, na de zomerstop. Traditioneel gebeurt dit met het knutselfestijn Rommeldam. Deze keer geheel in het teken van sprookjes. Maandag de 26e, om 10.00 uur, wordt Rommeldam op een ludieke wijze geopend.

Elke dag kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zich uitleven met heel veel verschillende soorten knutselwerkjes. Zo is er figuurzagen, strijkkralen, bloemschikken, kaarten maken, kleuren, gipsen enz. Ook worden er in de timmerstraat weer diverse prachtige attributen gemaakt.

Naast de knutselactiviteiten kunnen de kinderen ook de gehele week terecht in de bioscoop van het centrum, om daar even uit te rusten van al het harde werk, onder het genot van een sprookjes film. Op woensdag is er een luchtkussen en op donderdag en vrijdag een suikerspinapparaat. De kinderen kunnen overigens de gehele week genieten van het uitgebreide assortiment in het eetcafé. Zo zijn er poffertjes, broodjes frikadel, tostis, ijs, snoep enz. Om deze lekkernijen te kunnen bemachtigen, kunnen de kinderen een snoepkaart kopen bij de balie van het jeugdcentrum. Dit kan het best gedaan worden tijdens het binnenkomen.

Rommeldam begint elke dag om 10.00 uur en is s middags om 15.00 uur weer afgelopen.

De entree bedraagt 1,70 per dag. De kinderen mogen alle knutselwerkjes elke dag mee naar huis nemen.

Rommeldam vindt plaats in en rond jeugdcentrum Interval, gelegen aan de Lange Tiendweg 8a (naast het zwembad), te Papendrecht.