Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Meer omzet Zeeman textielSupers in Europa

ZEEMAN textielSupers is 'in'

Alphen aan den Rijn, 29 augustus 2002 ­ In het eerste halfjaar 2002 heeft Zeeman textielSupers in Europa 17% meer omgezet dan in de eerste helft van 2001. De grootste omzetgroei werd behaald in Nederland. Verheugend is dat ook de omzet in Duitsland, ondanks de lastige markt, weer groeiende is. Een zestiental nieuwe winkels, met name in België en Frankrijk, openden hun deuren. In alle landen is het marktaandeel van Zeeman textielSupers toegenomen.

De omzetverbetering is een gevolg van het feit dat steeds meer klanten de Zeeman textielSupers bezoeken. Zij waarderen de wekelijks nieuwe en actuele artikelen tegen de zeer scherpe verkoopprijzen. Over het hele assortiment zijn de verkoopprijzen lager geworden.

Het bedrijfsresultaat steeg van ¤ 5,4 mio in het eerste halfjaar 2001 naar ¤ 11,3 mio in de eerste helft van 2002. De nettowinst steeg van ¤ 3,5 mio naar ¤ 6,1 mio.

Voor het tweede halfjaar zijn de vooruitzichten positief, zeker na de plezierige omzetontwikkeling in juli en augustus. De Zeeman Groep verwacht dat het resultaat over het gehele jaar 2002 belangrijk hoger zal uitkomen dan dat van 2001.



Ingezonden persbericht