Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 29 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man op het hoofd geslagen
Een 40-jarige Stadjer kreeg woensdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep een klap met een hard voorwerp op zijn hoofd van een nog onbekende man. Het slachtoffer werd aangesproken door de man die bezig was een fiets te stelen en kreeg na gespuugd te zijn een klap. De Stadjer werd voor behandeling van de hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon hij naar huis en gaat hij aangifte doen.

Groningen: familieruzie op het terras
Een ruzie op een terras van een café aan het Gedempte Zuiderdiep werd woensdagavond beslecht tussen een 31-jarige man uit Emmen en zijn 38-jarige zwager uit Groningen. Er ontstond ruzie over een telefoontje dat het Drentse familielid pleegde waarop de Stadjer zijn zwager met een stoel te lijf ging. De Emmenaar raakte gewond aan het hoofd en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De Stadjer werd aangehouden voor de mishandeling en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: man (35) oppervlakkig met scherp voorwerp gestoken Twee mannen die elkaar kennen kregen in een woning aan de Madame Curiestraat woensdagavond ruzie over een kwestie in de relatiesfeer. Op straat bedreigde een 34-jarige man uit Groningen een 35-jarige plaatsgenoot. Hij stak de man een aantal malen met een scherp voorwerp en raakte hem oppervlakkig. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het slachtoffer werd ter plaatse door een arts behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis. Een nader onderzoek naar de precieze toedracht van de ruzie is ingesteld.

Groningen: vrouwelijke wildplasser
Agenten betrapten een 21-jarige vrouw uit Groningen die woensdagnacht op de Grote Markt aan het wildplassen was. Zij kreeg een bon voor het urineren in het openbaar. Een 23-jarige Stadjer die bij het gezelschap van de vrouw hoorde begon op enig moment de agenten te beledigen en hij werd aangehouden. Na verhoor kreeg hij een proces-verbaal en werd op vrije voeten gesteld.

Groningen: dronken man zeult met fiets
Een 28-jarige Groninger werd woensdagnacht zwaar onder invloed op het Gedempte Zuiderdiep aangetroffen terwijl hij met een op slot staande fiets zeulde. De fiets werd naar het bureau gebracht. De man kwam ondanks waarschuwingen op de binnenplaats van het bureau om de fiets weer mee te nemen en werd aangehouden. Hij is ingesloten om zijn roes uit te slapen en wordt gehoord over de eventuele diefstal van de fiets.

Groningen: man neemt spullen weg uit studenten sociëteit Twee leden van een studentensociëteit aan de Grote Markt zagen een man aan de achterzijde van het sociëteitsgebouw bij de laad- en losplaats van de opslagruimte met flessen frisdrank staan. Zij vertrouwden het niet en spraken de 28-jarige Groninger aan die de kuierlatten nam. Hij werd achterhaald op het Martinikerkhof en overgedragen aan de politie. Bij zijn fouillering bleek de man ook in het bezit te zijn van twee zonnebrillen die afkomstig waren uit de sociëteit. De verdachte die ook nog gehoord moet worden voor een andere inbraak is ingesloten.

Groningen verduisterde autos aangetroffen
Een medewerker van een autoverhuurbedrijf trof woensdag in de Multatulistraat twee autos van zijn bedrijf aan die waren verduisterd. Terwijl de wagens werden weggesleept meldde zich een 25-jarige vrouw uit Groningen bij een van de autos en vroeg of zij haar spullen uit de auto mocht halen. Op vragen van de agenten hoe zij aan de auto kwam had de vrouw geen duidelijk antwoord waarop zij voor verduistering c.q. heling werd aangehouden. Een nader onderzoek is ingesteld.

Wildervank: dakloze voor mishandeling aangehouden Een 49-jarige man is woensdagnacht aangehouden, nadat hij in het daklozenpension in Wildervank, een medebewoner had mishandeld. De man was dronken en agressief en zette de boel op stelten. Dit ontaardde op een gegeven moment in het slaan van de andere bewoner. De politie heeft de man ter ontnuchtering ingesloten. Hij wordt nader verhoord over de mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op. .

Veendam: gewonde bij botsing; autos total loss
Bij een botsing woensdagmiddag tussen twee personenautos op de Industrieweg in Veendam, is een van de bestuurders, een 49-jarige inwoner van Veendam, gewond geraakt. Hij is met rug en nekklachten voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De beide autos raakten totaal vernield. De aanrijding ontstond toen de Veendammer wilde afslaan in de richting van het terrein van gemeentewerken. Hij zag daarbij de vanuit tegengestelde richting komende andere automobilist, een 29-jarige inwoner van Groningen over het hoofd. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten, fietsster gewond
Een 55-jarige inwoonster van Winschoten is woensdagmiddag gewond geraakt toen ze op de Sint Vitusholt in haar woonplaats op haar fiets in botsing kwam met een passerende auto, bestuurd door een 23-jarige inwoner van Oostwold (Scheemda). De vrouw sloeg ter hoogte van de Kastanjelaan vanaf het fietspad plotseling linksaf op het moment dat de automobilist al dichtbij was. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Stadskanaal: dronken automobilist uit koers
Een 38-jarige inwoonster van Stadskanaal is woensdagmiddag in haar woonplaats met haar personenauto uit koers geraakt en met de auto op de zijkant in de berm terechtgekomen van de Onstwedderweg. Ze is meteen daarna weggelopen en verschanste zich in de omgeving in het struikgewas. De politie die vrij snel ter plaatse was trof de vrouw daar op aanwijzing van omstanders aan. Ze bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Aan het politiebureau bleek het ademanalyseapparaat geen duidelijke indicatie te kunnen geven, reden waarom een bloedproef werd afgenomen voor nader onderzoek naar het promillage. De politie maakt proces-verbaal op. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren.

Hoogezand: ongeval gymlokaal
Een 14-jarige scholiere uit Hoogezand is woensdagmorgen na een ongeval in het gymnastieklokaal voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, nadat ze bij het hoogspringen verkeerd terecht was gekomen. Ze leek daarbij nekletsel te hebben opgelopen. In het ziekenhuis bleek dat ze gelukkig niets had gebroken. Ze kon na onderzoek weer naar huis. Enkele agenten hebben na het voorval met de andere leerlingen een gesprek gevoerd in de klas. Dit omdat het ongeluk grote indruk had gemaakt op hen en de druk even van de ketel moest.

Niekerk (Grootegast): overval apotheekpost
Een medewerkster van de uitgiftepost van de apotheek aan de Bloemersmastraat in Niekerk (gemeente Grootegast) is woensdagavond overvallen door een onbekende man. Betrokkene was bezig medicijnen te verstrekken aan verschillende inwoners van het dorp. Toen ze even alleen was kwam de onbekende persoon binnen en eiste het geldkistje op. Hierin zat een kleine som geld wat was betaald voor de medicijnen. Toen ze weigerde dit kistje af te geven haalde hij een mes te voorschijn. Daarop gaf zij het kistje af waarna de man lopende uit het zicht verdween. Later in de brandgang die uitkomt op de Burgemeester Ritzemastraat vond de politie het lege geldkistje terug. Het vermoeden bestaat dat hij in ieder geval via de Ritzemastraat verder is gelopen. Daarna houdt het spoor op. De politie verzoekt aan eventuele getuigen zich te melden bij de politie in Leek, te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Mogelijk dat iemand deze man gezien heeft. Het gaat om een 25-30 jaar oude man met donker kort verzorgd haar. Hij droeg een bril, een blauwe schipperstrui.

Delfzijl: winkeldieven met grote voorraad betrapt Door een oplettende inwoner van Delfzijl werd de politie woensdagavond getipt over een flinke winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Willemstraat in Delfzijl. Deze inwoner had gezien dat ze nogal wat goederen hadden gepakt, maar deze niet hadden afgerekend aan de kassa. De beide mannen werden daarop door de politieagenten staande gehouden in de Schoolstraat. Ze hadden een tas bij zich met in ieder allerlei goederen die uit genoemde supermarkt kwamen. Bleek dat ze slechts een blikje bier hadden afgerekend. Voor de andere goederen konden ze geen bonnetje tonen. Tevens bleken ze nog diverse kledingstukken bij zich te hebben die vermoedelijk zijn meegenomen zonder te betalen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Slochteren: snelle automobilist
Een 55-jarige inwoner van Appingedam moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren, nadat hij de maximumsnelheid fors had overschreden op de Provincialeweg bij Slochteren. De man werd gevolgd tussen Appingedam en Slochteren, waarbij de snelheidsmeter tussen de 130 en 170 km/u stond, op gedeelten waar maximaal 80 mocht worden gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)