Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 29-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Woninginbreker aangehouden
ALMERE De politie heeft woensdagmorgen een 22-jarige Almeerder aangehouden voor woninginbraak. Hij wordt ervan verdacht ingebroken te hebben in een woning aan het Spuihof. Aan de hand van het opgegeven signalement is de man in de buurt van het Spuihof aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Gordelcontroles
URK De politie heeft woensdagmiddag op de Urkerweg een gordelcontrole uitgevoerd. In anderhalf uur tijd werden 21 bekeuringen uitgeschreven.

NOORDOOSTPOLDER Bij zes verschillende basisscholen in de Noordoostpolder heeft de politie gecontroleerd of kinderen op een veilige manier in autos werden vervoerd. In totaal werden 27 bekeuringen uitgeschreven.

Fietsers gewond
EMMELOORD Op de Nagelerweg is woensdagmiddag een 43-jarige fietsster uit Emmeloord gewond geraakt. Een 76-jarige automobiliste uit Marknesse wilde vanaf de Industrieweg de Nagelerweg oprijden en heeft de fietsster daarbij waarschijnlijk over het hoofd gezien. De vrouw uit Emmeloord is met verwondingen aan het been per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
ZEEWOLDE Twee jongens uit Zeewolde van 16 en 18 jaar zijn woensdagmorgen gewond geraakt. Ze fietsten over de Zeewolderdijk toen ze ingehaald werden door een crossmotor. De crossmotor zou de jongens geraakt hebben waardoor ze ten val kwamen. De 16-jarige liep hierbij een pijnlijke schouder op. De 18-jarige liep letsel op aan zijn arm en is per ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. De crossmotor is zonder te stoppen doorgereden.

Bedrijfsongeval
DRONTEN Een 38-jarige man uit Deventer is woensdagmiddag bij een bedrijfsongeval gewond geraakt. Door onbekende reden was er uit een gasfles een steekvlam gekomen waardoor de man brandwonden opliep aan hoofd en arm. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Brommer in brand
ALMERE De brandweer heeft woensdagmorgen uit moeten rukken naar het Windvangpad. Daar was in een tunneltje een bromfiets in vlammen opgegaan. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.