FUJI PHOTO FILM BV

Studeren op kosten van Fuji Tilburg


FUJI class moet interesse procestechnologie vergroten

TILBURG, 29 augustus . Vijf studenten hebben woensdag 28 augustus een studiecontract voor de Fuji Class ondertekend. Dit is een vierjarige opleiding Proces- en Milieutechniek. De Fuji Class is een initiatief van Fuji Photo Film B.V. in Tilburg en het Regionaal Opleidingencentrum (ROC) Midden-Brabant. Fuji Tilburg betaalt alle studiekosten, zónder dat de studenten de verplichting hebben om na hun opleiding bij het bedrijf in dienst te treden.

Het ROC Midden-Brabant verzorgt al geruime tijd de opleiding Proces- en Milieutechniek. Dit is een middenkaderopleiding voor de chemie en procestechnologie. Veel afgestudeerden hebben in het verleden een baan bij Fuji gevonden.
Omdat in het afgelopen jaar de interesse van studenten in opleidingen als procestechniek is verminderd ten faveure van meer ICT-gerelateerde studies heeft Fuji Tilburg tot dit bijzondere initiatief besloten.

Primair doel is om via de opleiding studenten te interesseren in een toekomstige baan in de procestechnologie. Het lesprogramma is zo samengesteld dat zij na zes weken onderwijs telkens drie weken stage bij Fuji zullen lopen. Door deze combinatie van theorie en praktijk hoopt Fuji dat de leerlingen na hun afstuderen willen solliciteren bij het bedrijf. Een verplichting is er niet, omdat Fuji enkel gemotiveerde medewerkers in dienst wil nemen.

Een afgeleid doel is het stimuleren van het onderwijsaanbod in de regio Tilburg. Door de samenwerking met het ROC Midden-Brabant geeft Fuji invulling aan het principe van haar Japanse moederbedrijf dat ook de regio moet profiteren van de aanwezigheid van een Fuji-vestiging ('societal responsibility').

Fuji Tilburg produceert kleurenfotopapier, kleurenfotofilm, offsetplaten en lithofilm. Het bedrijf is sinds 1982 in Tilburg gevestigd. Er werken 1.450 mensen. Fuji Tilburg is één van de grootste productievestigingen van Fuji buiten Japan.
Haar belangrijkste afzetgebied is Europa. Andere markten bevinden zich in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Fuji Tilburg belevert deze markten via distributeurs.
Het bedrijf is een dochter van Fuji Photo Film Co.Ltd. in Tokio.