Hewlett-Packard


HP tekent miljoenencontract met Microsoft

Amstelveen, 27 augustus 2002 HP en Microsoft hebben een meerjarig, wereldwijd servicecontract getekend van ettelijke miljoenen dollars. HP gaat ruim 61.000 Microsoft-medewerkers, -verkopers en contractanten in 68 landen technisch ondersteunen.

De afgelopen twee jaar verzorgde HP de helpdesk voor zon 11.000 Microsoft-medewerkers, -verkopers en contractanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met de nieuwe overeenkomst levert HP deze ondersteuning nu wereldwijd.

Door de overeenkomst is Microsoft één van de grootste klanten van de nieuwe HP Services divisie geworden. HP Services levert consultancy, systeemintegratie, klantsupport en outsourcing. Hiermee ondersteunen ze klanten bij het ontwerp, de inzet en het beheer van bedrijfskritische IT-omgevingen.

HP en Microsoft werken al twee decennia nauw samen bij het ontwikkelen van bouwstenen voor toonaangevende PC- en server-oplossingen die gebaseerd zijn op industrie- standaarden. HP investeert voortdurend in software-integratie en -ontwikkeling en in trainingen van HP Services-medewerkers op het gebied van Microsoft-technologieën.

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.