Partners spelen sleutelrol in het succes van Microsoft .NET

Nederlandse ontwikkelaars onderschrijven de voordelen van .NET

Schiphol-Rijk, 29 augustus 2002 - Cap Gemini Ernst & Young en BIG5 zijn twee Nederlandse Microsoft-partners die in Microsofts .NET-architectuur belangrijke voordelen zien voor het ontwikkelen van oplossingen. "Visual Studio .NET stelt ons in staat om het grootste deel van onze tijd te besteden aan het oplossen van echte problemen, in plaats van het schrijven van code om systeemfuncties te ondersteunen," zegt Jeroen Huitink, lid van het ontwikkelteam van 'Jaggle' van Cap Gemini Ernst & Young. Ook steeds meer overige partners van Microsoft in Nederland zien de voordelen. "Aanvankelijk wilden wij ons niet op één ontwikkeltechnologie vastleggen, maar inmiddels hebben wij ons toch aan Microsoft Visual Studio .NET gecommitteerd. Als voormalig Java-adept kan ik zeggen dat het de prettigste ontwikkelomgeving is, die er is. Tachtig procent van het werk dat je doet, betreft bedrijfsprocessen van de klant en niet de basale software 'plumbing'. Dat past bij onze stijl van werken," zegt Reinhard Brongers, Chief Technology Officer (CTO) van BIG5.

Cap Gemini Ernst & Young heeft met behulp van Visual Studio .NET en het .NET Framework een uitgebreide demonstratiesite gemaakt, getiteld 'Jaggle' (www.jaggle.com). Deze fictieve onroerend goed site is volledig ontwikkeld met behulp van de verschillende .NET-tools en technologieën. BIG5 ontwikkelt complexe enterprise-oplossingen en levert strategische consultancy voor diverse verticale industrieën waaronder media, financiële dienstverlening, medische sector en de overheid, waarbij de Microsoft .NET-architectuur een belangrijke gaat spelen,

Channel-partners en onafhankelijke softwareontwikkelaars spelen een belangrijke rol bij de verdere realisatie van Microsofts .NET-strategie, zo heeft Bill Gates, Chairman en Chief Software Architect van Microsoft nog eens benadrukt tijdens een .NET-briefing. Microsoft zal daarom blijven investeren in Independent Software Vendors (ISVs) en channel-partners om de ontwikkeling en acceptatie van .NET te stimuleren. Om partners hierbij te helpen heeft Microsoft diverse partnerprogramma's ontwikkeld, die er op gericht zijn om de aanwezige kennis over .NET te verhogen en optimaal te benutten. Uitgebreide informatie over deze programma's is te vinden op de Partner Portal van Microsoft Nederland: www.microsoft.nl/partner/

"De ondersteuning van partners zal de sleutel vormen tot het uiteindelijke succes van .NET. We weten dat we beslagen ten ijs moeten komen om ISV's en consultants te overtuigen van de voordelen en de kansen die een nieuwe technologie biedt. Maar dat zijn we gewend en die uitdaging gaan we dan ook graag aan," stelt Gates. "IBM, onze belangrijke concurrent op dit gebied, houdt vast aan eigen implementaties en geeft de voorkeur aan interne consultants in plaats van externe partners."

Volgens Gates is een van de sterkste punten van .NET het feit dat het de totale eigendomskosten voor IT sterk zal terugbrengen, wat een belangrijk argument is in de huidige economische situatie.

Microsoft heeft tevens een reeks producten met .NET-technologie gepresenteerd die in 2003 verwacht worden, waaronder Windows .NET Server en de Notification Server die gebaseerd is op .NET Alerts. Verder onthulde Microsoft zijn 'Greenwich'-technologieën voor real-time communicatie en samenwerking, die in de vorm van een server geleverd zullen worden als een .NET Messenger-service.

Tevens heeft het bedrijf het voornemen om in 2003 zijn 'TrustBridge'-technologie beschikbaar te maken, waarmee het mogelijk is om Active Directory te laten communiceren met andere directory-technologieën met Web Services-beveiliging. Passport, de op het Web gebaseerde directory van Microsoft, zal volgend jaar worden voorzien van een functie, waarmee eindgebruikers kunnen bepalen welke persoonlijke gegevens zij beschikbaar willen stellen aan Internet-bedrijven.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.