Ingezonden persbericht


Persbericht

29 augustus 2002

Rational Software en Object Mentor zorgen er voor dat ontwikkelaars sneller betere code kunnen schrijven

~ Nieuwe RUP Plug-In voor XP verbetert Rational Unified Process begeleiding voor Extreme Programming ~

Rational Software en Object Mentor Inc. hebben een nieuwe RUP XP Plug-In aangekondigd om het schrijven van code te versnellen. Deze nieuwe Plug-In biedt werkschema's, richtlijnen en andere bronnen die ontwikkelaars best practices bieden.

De RUP Plug-In voor XP breidt de huidige begeleiding voor ontwikkelaars uit door de kerncomponenten van het Rational Unified Process - zoals iteratieve ontwikkeling en het gebruik van op component gebaseerde architecturen - te combineren met XP s agile methodiek. Eén van de uitdagingen van het toepassen van een nieuw proces is het identificeren van de juiste hoeveelheid artifacts en activiteiten in elk project. De RUP Plug-In voor XP versnelt de ontwikkeling voor kleine en middelgrote teams met een kant en klare practices set, road maps en activiteiten die ontwikkelaars helpen zich te concentreren op hun belangrijkste missie: het genereren van hoogwaardige code.

"De RUP Plug-In voor XP combineert de basisprincipes van het Rational Unified Process met de waarde en best practices van XP, zodat ontwikkelaars eenvoudiger en beter software kunnen creëren," zei Robert C. Martin, chief executive officer, president en oprichter van Object Mentor. "Wij denken dat deze plug-in de doelgroep van het Rational Unified Process verbreedt door toegang te bieden tot XP-technieken en -disciplines binnen het raamwerk van het Rational Unified Process platform. We zijn verheugd dat we met Rational in dit initiatief kunnen samen werken en kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en ontwikkelaars op deze manier te voorzien van trainingen, begeleiding, vaardigheden en leiderschap die nodig zijn om hun projecten efficiënt te kunnen volbrengen."

"We zijn erg blij dat we bij het creëren van de RUP Plug-In voor XP nauw hebben kunnen samenwerken met Object Mentor," zei Eric Schurr, chief marketing officer van Rational Software. "Rational en Object Mentor hebben dezelfde ideeën over hoe ze ontwikkelaars kunnen helpen om hun projecten succesvol af te kunnen ronden met precies de juiste hoeveelheid begeleiding. Het Rational Unified Process, dat voor elk project aangepast kan worden, bevrijdt ontwikkelaars van de chaos die geassocieerd wordt met softwareprojecten. Hierdoor kunnen zij sneller betere software creëren."

De RUP Plug-In voor XP is een gezamenlijk ontwikkelproject van Rational Software en Object Mentor, een voorstander van objectgeoriënteerde technologieën en Extreme Programming en samen met Rational Software één van de oprichters van de Agile Alliance (http://www.agilealliance.org/).

Aanvullende informatie over het Rational Unified Process is beschikbaar op http://www.rational.com/rup/.

(417 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over het Rational Unified Process
Het Rational Unified Process is een platform van best practices dat zich tijdens duizenden projecten bij klanten en industriële leiders bewezen heeft. Het combineert technologie en domein-specifieke begeleiding met templates en voorbeelden. De configuratie van het Rational Unified Process en het op maat maken van de tools stellen klanten in staat afgestemde projectbegeleiding te krijgen die gericht is op hun specifieke behoeften. De op internet gebaseerde leveringsmechanismen van het Rational Unified Process, garanderen dat RUP Plug-Ins een natuurlijke uitbreiding zijn van de desktop. Hierdoor krijgen ontwikkelaars naadloze toegang tot specifieke begeleiding.

Over Object Mentor
Object Mentor is een groep ervaren senior software consultants die gespecialiseerd zijn in objectgeoriënteerde technologie en eenvoudige software-ontwikkeling. Zij bieden trainingen, mentorschap en project consultancy aan voor software-ontwikkelteams over de hele wereld. Meer informatie is beschikbaar op www.objectmentor.com.

Over Rational Software
Rational Software biedt een software-ontwikkel platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 98 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2002 een omzet van $689.8 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index® en de S&P 500 Index.

Ingezonden persbericht