Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 29 augustus 2002

* GEWAPENDE OVERVAL
Woensdagmiddag werd omstreeks vijf uur een textielwinkel aan de Vierambachtstraat overvallen. Een nog onbekende man deed voorkomen alsof hij sokken wilde afrekenen, maar bedreigde de caissière plotseling met een vuurwapen. Zij moest onder bedreiging de inhoud van de kassalade afgeven. De overvaller ging er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag aan buit vandoor.


* INZITTENDEN GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN
Woensdagmiddag werden omstreeks kwart voor vijf drie mannen aangehouden op de Mathenesserdijk. Politiemensen zagen vier mannen in een auto rijden die bij navraag gestolen bleek te zijn. De bestuurder van de auto werd tot stoppen gedwongen waarna drie van de vier inzittenden aangehouden konden worden. De vierde zag kans om te ontkomen. In de auto werden twee vuurwapens, patronen en een groot geldbedrag aangetroffen. De mannen, een 26-jarige Rotterdammer, een 20-jarige man uit Tilburg en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijf werden overgebracht naar het politiebureau, waar ze zijn ingesloten.


* KOP-STAARTBOTSING
Woensdagmiddag omstreeks vier uur ontstond op de Bosdreef een kop-staartbotsing, waarbij drie personenauto's waren betrokken. Door een verkeersmanoeuvre van een tot nu toe nog onbekende automobilist moest een 26-jarige Rotterdammer met zijn auto plotseling remmen. Twee andere auto's konden niet op tijd remmen en reden tegen de auto van de 26-jarige man aan. De inzittenden van de middelste auto, een 40-jarige vrouw, een 42-jarige man en een 10-jarig meisje, allen afkomstig uit Rotterdam, raakten bekneld en moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd. De drie slachtoffers werden met onder andere nekklachten naar het IJssellandziekenhuis vervoerd.


* BESTRIJDING DRUGSOVERLAST WEST-KRUISKADE EN OMGEVING

De politie van het district Centrum heeft, in het kader van de intensieve aanpak van de overlast op de West-Kruiskade en omgeving, woensdagmorgen, -middag en -avond een actie gehouden tegen alle vormen van overlast. Hierbij is gebruik gemaakt van cameratoezicht. In totaal werden twintig mensen aangehouden, onder wie dertien dealers. De anderen werden gearresteerd voor: openbare schennis, signalering, diefstal auto, vernieling en verblijfsontzegging. Eenentwintig mensen kregen een oproeping uitgereikt op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (drugs gerelateerde zaken). Zij zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Zesentwintig verkeersdeelnemers werden bekeurd voor verschillende overtredingen. Er werd één gestolen auto aangetroffen en acht messen in beslag genomen, alsmede 42 eenheden cocaïne/heroïne. De wijkpolitie van het district Centrum bestrijdt de overlast op de West-Kruiskade en omgeving al geruime tijd in samenwerking met het Coördinatie Bureau Centrum, Dienst Stadstoezicht en de Roteb. Dagelijks worden er gemiddeld vierentwintig politiemensen ingezet. Daarnaast zijn er per week acties met een specifiek karakter. De bestrijding van (drugs)overlast is een speerpunt in het beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond en ingebed in het Vijfjarenprogramma Rotterdam Veilig.

Avonduitgave woensdag 28 augustus 2002

* VROUW ERNSTIG GEWOND BIJ BEROVING
Een 52-jarige invalide vrouw uit Venlo is zondagmiddag op de Westblaak het slachtoffer geworden van een beroving. De vrouw raakte ernstig gewond en werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Later is zij overgebracht naar de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.
Aangeefster is invalide maakt gebruik van een rolstoel en was in het gezelschap van haar 15-jarige nicht. De twee hadden gewinkeld en wilden met de metro richting Spijkenisse. Toen ze bij de invalidelift op het Churchillplein kwamen en het slachtoffer op het knopje van de lift drukte terwijl het nichtje de rolstoel vasthield, verscheen er plotseling man die het nichtje even eerder bij de opgang van de rolstoeltrap had gezien. Hij was in het gezelschap van een andere man. Eén van de twee probeerde de tas van de invalide vrouw weg te rukken. Dit lukte niet en toen hij nog een keer rukte kantelde de rolstoel en viel de vrouw op straat. Het meisje begon te gillen, waarna de man en de vermoedelijke medeverdachte zonder buit de benen namen. Het slachtoffer werd naar het EMC gebracht waar bleek dat ze een bovenbeenfractuur had opgelopen. Hierdoor zijn er tevens problemen ontstaan met haar heupprothese. Later werd zij vervoerd naar een ziekenhuis in Nijmegen.
De man, die de tas probeerde weg te rukken is een blanke man tussen de 20 en 30 jaar oud, donker blond stekel haar en een ringbaardje om z'n mond. Hij had een dik/fors postuur en een flinke buik. Hij was gekleed in een donkergroen t-shirt met korte mouwen en een donkere broek.
De recherche van het district Rotterdam-Centrum is op zoek naar getuigen van dit misdrijf, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte. Mensen die iets hebben gezien of anderszins over informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met voornoemde recherche via telefoonnummer 0900 - 8844.


* DRUGSDEALERS AANGEHOUDEN
Woensdagmorgen werd op de Mathenesserweg een 20-jarige Rotterdammer aangehouden. Via cameratoezicht was geconstateerd, dat de man verdovende middelen dealde. De verdachte was in het bezit van 20 zakjes cocaïne/heroïne en een geldbedrag. Het geld en de verdovende middelen werden in beslag genomen. De dealer is in verzekering gesteld.
Ook via cameratoezicht werd woensdagmorgen gezien, dat op de hoek van de Adrianastraat met de West-Kruiskade een man aan het dealen was. Toen politiemensen de man benaderden, gooide hij een pakje weg. In dit pakje zaten zo'n 22 bolletjes cocaïne. De man, een 41-jarige Rotterdammer werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij was nog in het bezit van een poeder heroïne en een blokje hasjiesj. Na opgemaakt proces-verbaal kreeg de verdachte een oproeping uitgereikt en een verblijfsontzegging.


* MAN BEROOFD
Woensdagmiddag omstreeks ''n uur werd op de Nieuwe Binnenweg een 27-jarige man uit Zwijndrecht beroofd. Het slachtoffer werd belaagd door een onbekende man, die hem bedreigde. Hij moest zijn tas met daarin onder andere een fotocamera en cd-speler afgeven, waarna zijn belager er vandoor ging.