Persbericht De Amersfoortse

Keywords: Amersfoortse, De Amersfoortse Verzekeringen, inkomen, verzekeraar, verzekeringen, zelsfstandige ondernemer, dga, particulier, pensioen, ziektekosten, zorg, arbeidsongeschiktheid, ASR Groep, assurantie, assurantieadviseur, adviseur, tussenpersoon, intermediair, reintegratie Amersfoortse, De Amersfoortse Verzekeringen, inkomen, verzekeraar, verzekeringen, zelsfstandige ondernemer, dga, particulier, pensioen, ziektekosten, zorg, arbeidsongeschiktheid, ASR Groep, assurantie, assurantieadviseur, adviseur, tussenpersoon, intermediair, reintegratie

Persbericht

Enschede, 20 augustus 2002

Uitvaartverzekeraar UKV naar AMEV-Ardanta

Op 1 oktober 2002 wordt de UKV Uitvaartkostenverzekering N.V. overgedragen van De Amersfoortse N.V. aan uitvaartverzekeraar AMEV-Ardanta N.V. in Enschede.

De portefeuille van UKV heeft een omvang van ± 55.000 polissen, een verzekerd kapitaal van 162 miljoen en een bruto jaarpremie van 3,2 miljoen. In de totale markt voor uitvaartverzekeringen is de ASR Verzekeringsgroep via de diverse labels de op een na grootste aanbieder, met een premievolume van ruim 78 miljoen en een verzekerd kapitaal van bijna 4 miljard.

Met de overgang van UKV heeft AMEV-Ardanta als Center of Excellence op het gebied van uitvaart(verzekeringen) binnen ASR nog meer betekenis gekregen. Alle natura labels: AMEV-Ardanta (incl. Onderlingehulp), NBV en UKV zijn omwille van de synergievoordelen in Enschede geconcentreerd.

Op 15 augustus zijn de assurantietussenpersonen die UKV in de portefeuille hebben, geïnformeerd over de administratieve en commerciële gevolgen van de verhuizing naar Enschede. De tussenpersoon kan ook bij AMEV-Ardanta rekenen op adequate commerciële ondersteuning en een snelle verwerking (binnen 5 dagen) van aanvragen en mutaties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Contactpersoon AMEV-Ardanta Kitty Poelhekken Communicatiemedewerker AMEV-Ardanta Telefoon (053) 483 88 18 E-mail Kitty.Poelhekken@nl.fortis.com

Contactpersoon de Amersfoortse R.J.M. Otten Directeur Commerciële Zaken & Marketing Telefoon (033) 464 24 18